Takip Et

SON DAKİKA

Arsa fiyatları çıldırdı! Yüzde 100 artış...

15 Nisan 2021, Perşembe 11:11

     


Koronavirüs salgını nedeniyle yoğun talep yaşanan arsa fiyatları katlanarak arttı. Uzmanlar arsa alma planı yapan vatandaşları uyardı. Yazlık yerlerin hemen her mahallesinde yüzde 50 ile yüzde 100 arası artış olduğu belirtiliyor.

APLİKASYON KROKİSİNE DİKKAT!

İlk dikkat edilecek şey arsa üstündeki imar planı…

Yalnız arsa üzerinde imar planı olsa bile herhangi bir çalışma olup olmadığına ve ruhsat verilip-verilmediğini kontrol etmek gerekir. Ayrıca arsa üzerinde bir irtifak hakkı tesisi kurulmuş mu buna da bakmak lazım. Örneğin elektrik idaresinin bir hakkı var mı ya da başka bir devlet kurumunun gibi…

Hürriyet'in haberine göre, en önemli noktalardan biri de satıcıların çok yanaşmadığı ‘aplikasyon krokisini’ görmek lazım. Bu da şundan dolayı önemli, alacağınız parselde herhangi bir hak talebi var mı ya da arsanızın yanındaki ve çevresindeki arsadan sizin payınıza bir taşma var mı, yok mu öğrenmek gerekiyor.

İNŞAAT RUHSATI

Arsa alındığı gibi üzerine ev yapmak mümkün değil. Arsa üzerinde ya da yakınında imar çalışması tekrardan yapılıyorsa inşaat ruhsatı alamazsınız.

Gerekirse belediye, il özel idare gibi kurumlara gidip alınacak arsa hangi yetki alanında kalıyorsa onlara bakmakta fayda var. Asla bütçe olarak size uyuyor, konumu güzel, cazip geliyor, kaçırmamalıyım deyip çok çabuk hareket edilmemeli…

Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın göz bebeği bir ilçe Bodrum…

Bodrum’da bu popülerlik nedeniyle arsa talebi hep yüksek oldu. Özellikle uzun yıllardır imar planının maksimum iki katlı bina yapımına izni veriyor olması, ilçede yerleşimin dikey değil de yatay eğilim göstermesinin bunda büyük pay sahibi.

İmar planı dolayısıyla yerleşimin yatay yayılım gösterdiği Bodrum’un hemen her mahallesine talep var. İnsanlar, yaz-kış yaşam için hastaneler, alışveriş merkezleri ve bankalar gibi merkezi kurumlara yakın olan Ortakent, Bitez, Konacık, Turgutreis’e ilgi gösteriyor. Ayrıca deniz kıyısı ya da marinalara yakın olan Yalıkavak, Gündoğan, Türkbükü gibi lokasyonlara da talebin çok yaşandığının altını çiziliyor.

Pandemiyle birlikte her yıl artış eğiliminde olan Bodrum fiyatları bu yıl adeta zirve yapmış durumda.







 
Son Eklenen Haberler