Takip Et

SON DAKİKA

Didim Kent Konseyi’nin genel kurulu yapıldı

15 Şubat 2018, Perşembe 12:45

     


Didim Kent Konseyi’nin genel kurulu gerçekleştirildi. Konsey Başkanı Osman Ayyıldız, toplantıdaki konuşmasında konsey çalışmalarını paylaştı.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

 

Didim Kent Konseyi'nin genel kurul toplantısı, Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Verilen önerge doğrultusunda divan başkanlığına Hatice Gençay, üyeliklere Beyhan Kulakçı ve Şebnem Öz Tezel seçildi. Divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, konsey çalışmalarını değerlendirerek, ‘83 Didim ve Slow Food çalışması’, ‘DİO çocuklarla buluştu’, ‘Aydın’da jeotermali konuştuk’, ‘tvDEN’de canlı yayın konuğu’, ‘Turizm istişare toplantısına katıldık’, ‘Ege Kent Konseyleri Birliği kuruldu’, ‘Gönüllüler Çalışma Grubu etkinlikleri’ ve ‘Kadın Meclisi çalışmaları’ konu başlıkları hakkında bilgiler aktardı.

"2025'TE DİDİM'İN İL OLMASINI İSTİYORUZ"

83 Didim Projesi ile Slow Food Hareketi çalışması hakkında bilgiler veren Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, “83 Didim Projesi kapsamında Nüfus Müdürlüğü’ne giderek çalışmalar yaptık. Çalışmalar çerçevesinde Didim’de 81 ilden insanların yaşadığının tespitini yaptık. 82’nci yabancılar olsun, 83 ise bunların hepsini kapsayan birleştirici bir yapı olsun istedik. Bu yapı, bizim 83 Didim Projesi’nin çatısını oluşturdu. Hedef, 2025’te 83 Didim adı altında il olmak” dedi. 83 Didim Projesi ile Slow Food Hareketi’ne katıldıklarını belirten Ayyıldız, “Slow Food, 1986’da İtalya’da başlayan ve zincir gıda sektörleriyle yerel yiyecekler üreten sektörlerin karşı karşıya gelmesiyle ilgili bir hareket. Slow Food Hareketi, son yıllarda Türkiye’yi de içine alarak yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde 150 ülkede yaklaşık 100 binin üzerinde üyesi olan, 3 milyona yakın takipçisi olan bir yapı. Biz de Didim’deki ‘83 Didim Projesi’ ile Slow Food Hareketi’ne katıldık. Önümüzdeki süreçte Slow Food ile yerel ürünlerin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması sağlanacak. ‘83 Didim Projesi’ ile ilçenin yerel tatlarını gündeme getirmek istiyoruz” diye konuştu.

“OKULLARDA SPORA YÖNELİK ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLDİ”

Didim Kent Konseyi bünyesindeki Gönüllüler Çalışma Grubu’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Ayyıldız, birçok faaliyet yapıldığını, ancak okullarda spora yönelik çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi. Okulların eğitimle ilgili eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmalar yapıldığını ve okullardan eksikliklerle ilgili talepler aldıklarını ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti: “Öncelikli hedefimiz sporla, çocukların boş zamanlarını değerlendirmesiyle ilgili etkinliklerdi. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışmayla çocuklara trafik işaretlerini anlatmak için ilçedeki 13 okulda Emniyet Müdürlüğü’nün öngördüğü trafik işaretlerini okulların uygun gördüğü yerlere yerleştirdik. Ayrıca Yalıköy İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Akyeniköy Şehit Soner Turan İlkokulu’na çocuk oyun alanı, spor alanı ve sportif faaliyetler için malzeme yardımı yaptık.”

Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi Çalışma Grubu’nun faaliyetleri hakkında da bilgiler sundu.

“DİDİM KENT KONSEYİ’NİN ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ”

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu da Didim Kent Konseyi’nin çalışmalarını gururla izlediklerini belirterek, “Didim Kent Konseyi, her sene üzerine bir şeyler katarak bugünlere geldi. Türkiye’de ses getirecek ve Didim’e katkılarda bulunan önemli projelere imza attı. Bu çalışmaların tamamını bizler belediye olarak destekliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda da her zaman Didim Kent Konseyi’nin yanındayız” ifadesini kullandı.

“TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise bu tür toplantıların verimli geçmesini dileyerek, şunları söyledi: “Didim, benim Kent Konseyleri kanunu çıktıktan sonra dördüncü görev yerim. Şu ana kadar en aktif çalışan Osman Bey'in başkanlığını üstlendiği Didim Kent Konseyi. Gerçekten takdire şayan çalışmalar, birçoğu sosyal ve kültürel projeler. Bu projeleri artırmak için el birliğiyle hareket etmemiz gerekiyor. Kent Konseyi, kaymakamlık ve yerel yönetime proje sunabilir. Bugünkü genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum.”

Didim Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısı, dilek ve temenniler ile son buldu. Toplantıya, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Ticaret Odası Meclisi Başkanı Hilmi Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, DSP Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar, Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler