Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ledli sinyalizasyon devrede

15 Şubat 2018, Perşembe 12:45

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi trafikte vatandaşların can ve mal güvenliğini artırmak için, yükseltilmiş yaya geçidi, 3 boyutlu yaya geçidi, kompenantlı trafik işaretleri, hız kesiciler, yatay-düşey yön işaretleri, butonlu yaya geçitleri uygulamalarından sonra trafik lambalarını daha görünür hale getiren ledli sinyalizasyon direği uygulamasını başlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Trafik ışıklarının direklerinin de trafik lambalarıyla beraber değişen led ışıklarla donatıldığı uygulama, sürücülerin trafik ışıklarına daha fazla uymasını sağlıyor. İlk uygulama, Efeler ilçesinde trafiğin en yoğun olduğu yerlerden olan Adnan Menderes Bulvarı ile 14. Cadde'nin kesiştiği noktada yapıldı.

 

VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN

Uygulamayla, boydan boya trafik lambalarının rengine bürünen sinyalizasyon direkleri, caydırıcı özelliğiyle sürücülerin kırmızı ışıkta geçmelerine engel oluyor ve daha dikkatli olmalarını sağlıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşların can ve mal güvenliğini artıran trafik uygulamalarının, il genelinde yaygınlaştırılmasının devam edileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler