Takip Et

SON DAKİKA

"Çok fazla değil mi?"

14 Aralık 2017, Perşembe 09:45

     


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri, Çine'de inşa edilecek olan TOKİ konutları için halkı bilgilendirirken, vatandaşlar yetkililere daire fiyatlarının Çine ekonomisine göre çok fazla olduğunu ifade etti ve fiyatların aşağı çekilmesini istedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine'de inşa edilecek olan TOKİ konutları ile ilgili olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri, Çine Kültür Merkezi'nde halkı bilgilendirdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri, Çinelileri TOKİ Konutları hakkında bilgilendirdi. Çine Cumhuriyet Mahallesindeki 14 dönümlük arazi üzerine 20 adet 2+1 ve 70 adet 3+1 olmak üzere 90 daire inşa edecek olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlar yetkililere daire fiyatlarının yüksek olmasından yakındı. TOKİ sayesinde ev sahibi olmak istediklerini ifade eden birçok vatandaş, "Bu fiyatlar Çine ekonomisine göre çok fazla değil mi?" diyerek fiyatların biraz daha aşağıya çekilmesini talep etti.

 

TOKİ ŞARTLARI

Çine’de 20 adet 2+1 ve 70 adet 3+1 olmak üzere 90 daire inşa edecek olan TOKİ’den 2+1 daire satın almak isteyenlerin aylık gelirlerinin 3 bin 200 TL’yi geçmemesi ve aile fertlerinden herhangi birinin üzerinde ev kaydı bulunmaması gerektiği, ayrıca 2+1 daire başvurusu için ilk olarak Halk Bankası’na 4 bin lira üyelik ücreti yatırılacağı öğrenildi.

 

SON TARİH 29 ARALIK

3+1 daireleri satın almak isteyenlerin ise aylık gelir sınırlama şartı bulunmadığı ve tek şartın başvuru yapan kişi ve diğer aile fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde üzerine kayıtlı bir evin bulunmamasının olduğu bildirildi. 3+1 daire başvurusu için Halk Bankası’na 6 bin lira para yatırılacak. TOKİ başvurusunda bulunmak isteyenlerin 29 Aralık 2017 tarihine kadar Halk Bankasına üyelik ücretini yatırmaları gerekiyor.

 

TAHMİNİ FİYATLAR

3+1 daireler 118, 119 ve 123 metrekarelik olmak üzere 3 farklı şekilde inşa edilecek, 3+1’lerin tahmini toplam fiyatı ise 177 bin ve 187 bin lira arası olacak. 2+1 daireler 90 metrekare olarak inşa edilecek ve toplam tahmini fiyatı ise 141 bin lira. Aylık taksit bedeli ise belirlenen son fiyat üzerine göre düzenlenecek. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler