Takip Et

SON DAKİKA

Muş'tan gelen öğrenciler Aydın’ı gezdi ilk kez denizi gördü

14 Kasım 2017, Salı 13:21

     


"Biz Anadoluyuz" Projesi Kapsamında Aydın’a gelen ikinci Muş kafilesi Aydın’ı gezdi

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Muş’tan gelen ikinci kafile Aydın'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Muş ilinden gelen katılımcıları Kuşadası ilçesinde karşılayan ve program boyunca öğrencilere eşlik eden Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy , konuşmasında; İçişleri Bakanlığının ‘Biz Anadoluyuz’ adlı projeyle ülkemizde var olan bir eksikliği bir açığı kapatma çabası içerisine girdiğini, devlet olarak millet olarak büyük bir aile olduklarını bu nedenle birbirleriyle daha sıkı daha yoğun bir temas içinde olmaları gerektiğini söyledi.

 

Aksoy, şunları kaydetti:

“Gerek ekonomik nedenler gerek diğer birçok nedenden dolayı bu temas sağlanamamıştır. Sağlanamayınca da dostluktan kardeşlikten uzaklaşmaya doğru gidilmektedir. Bir bölgenin insanı diğer bölgenin insanını, kültürünü, yaşayış tarzını tanımamaktadır. İçişleri Bakanlığımızın ‘Biz Anadoluyuz’ projesiyle hedeflenen bölgeler arası köprü niteliğinde olmak ve bu dostluk ve kardeşliği perçinleyerek insanların farklı kültürlerle kaynaşmasını sağlamıştır" iKaymakam Aksoy, Aydın ili ve Kuşadası ilçesi hakkında da katılımcılara bilgiler verdi

İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının hedeflendiği projede, hayatlarında ilk kez uçağa binen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini, müzeleri, doğal güzelliklerinin bulunduğu alanları gezdi.

Kuşadası Limanından açılan büyük tekne ile İlk defa deniz gören ve tekne turuna çıkan öğrenciler, mutlu anlar yaşadılar.

Aydın’ın Söke ilçesi Doğanbey Köyü’nde yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Ziyaretçi ve Tabiat Tanıtım merkezindeki Büyük Menderes Deltası’nda yaşamış ve yaşayan hayvan türlerinin örnekleri öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Bu alanda yaşayan hayvan türleri hakkında müze yetkililerince sunum yapıldı.

Gün sonunda ise konaklama için otele gelen öğrencilere Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Valiliği tarafından gönderilen hediyeleri, öğrencilere takdim ettikten sonra oyun aktiviteleri ve animasyon gösterileri düzenlendi. 06 Kasım 2017 tarihinde Muş Kafilesi İzmir Adnan Menderes Havalimanından tekrar Efeler Diyarında buluşmak üzere uğurlandı. (SUAT DENİZ)







 
Son Eklenen Haberler