Takip Et

SON DAKİKA

‘Boş yatak yok’ cevabı el arabasına mahkum etti

14 Kasım 2017, Salı 09:10

     


İncirliova’nın Akçeşme Mahallesinde yaşayan ve 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından bir elini ve iki bacağını kullanamayan 39 yaşındaki Yaşar Yeşil, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalına tedavi için başvuruda bulunduğunu ancak "Boş yatak yok" cevabından dolayı hayatının karardığını söyledi. Hastane yöneticilerine seslenen Yeşil, “Devletin hastanesindeki yatak bir yıl boyunca nasıl boşalmaz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kaza sonrasında bir elini ve iki bacağını kullanamayan Yeşil, geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalına başvurarak tedavi olmak istedi. Ancak aldığı cevap Yeşil ailesinin hayallerini suya düşürdü.

 

"TEDAVİ OLMAK İSTİYORUM"

Hastaneden "Boş yatak yok" cevabı aldığını iddia eden Yaşar Yeşil, “Yürüyebilmem için düzenli olarak Fizik Tedavi görmem gerektiğini söylediler. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalına  sevk ettiler. Gittim ama gitmez olaydım. 1 yıldır boş yatak yok diyorlar. Koskoca devletin hastanesinde yatak nasıl olmaz, nasıl boşalmaz bir yıl boyunca! Yürümek için tek umudum fizik tedavi ama olmuyor. Ben sadece tedavi olmak istiyorum” dedi.

 

“MAHALLEME VE AİLEME YÜK OLDUM”

Yakınlarının ve mahalle sakinlerinin yardımları ile yaşamaya çalıştığını söyleyen Yeşil, kazadan sonra hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlattı: “ Bundan 3 yıl önce geçirdiğim motor kazası hayatımı kararttı. Kaza sonrasında bir elimi ve iki bacağımı kullanamaz hale geldim. Ayaklarım üzerinde duramaz oldum. Ailem, yakınlarım ve mahalle sakinlerinin destekleri ile yaşamaya çalışıyorum. Herkese yük oldum. Kaza sonrasında bir dizi ameliyat geçirdim. Ayaklarıma platin takıldı. Sonrasında çıkartıldı. Bir yıldır Fizik Tedavi bölümünden randevu almaya çalışıyorum. Bir yıldır da boş yatak olmadığını söylüyorlar. Bu anlaşılır bir sağlık sistemi değil.”

 

"BAKIM GÜCÜMÜZ YOK"

Yaşar Yeşil’in abisi Ahmet Yeşil de kardeşinin bir an önce sağlığına kavuşması için tedaviye başlaması gerektiğini söyleyerek, “Kardeşimin hayatı bir kaza ile karardı. Bir sürü ameliyat oldu. Yürüme umudunun var olduğunu ancak sadece düzenli Fizik Tedaviye gitmesi gerektiğini söylediler. Hastaneye çok gidip geldik. Annem yaşlı ve hasta. Yaşar’a bakmakta çok zorlanıyor. Maddi manevi bakım gücü yok. Yaşar’a bakmak için mahalle sakinleri ve muhtarımız çok çaba sarf ediyor. Ama nereye kadar? Yaşar’ın tedavi olması gerekiyor. Bu yüzden moralimiz kırık. Yaptığımız işlere hep engel çıkıyor. Kardeşimin durumu bizi çok üzüyor. Kardeşimin tedavi olmasını istiyorum. Yürümesini istiyoruz” dedi.

 

EL ARABASI İLE TAŞIYORUZ

Abi Ahmet Yeşil, kardeşinin günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını, yaşamını el arabası ile sürdürmeye çalıştığını belirterek, “Biz bu mahalleye yük gibi oluyoruz. Kahvecimizden mahalle muhtarımıza kadar herkes bize el uzatıyor. Yaşar’ı şartlarımızdan kaynaklı el arabasında taşıyoruz. Bu durum hem bizi hem de onu çok üzüyor. Kardeşimin gururu inciniyor” diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler