Takip Et

SON DAKİKA

Hayatını 'pamuk şekeri' gibi yaşıyor

14 Kasım 2016, Pazartesi 07:26

     


Efeler’de seyyar arabası ile pamuk şekeri yapıp satarak ailesinin geçimini sağlayan Resul Dinçer (47) çalışma azmi ile herkese örnek oluyor. 33 yıl önce başladığı mesleği büyük bir aşkla yaptığını ifade eden Dinçer, hayatta asla geçim kaygısı çekmediğini ifade etti. İki çocuğunu pamuk şekeri yaparak okutan Dinçer, yaptığı işle çok mutlu olduğu belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“YETİŞKİNLER ÇOCUKLUKLARINA GÖTÜRÜYOR”

Kayseri’den aldığı ayakla çalışan pamuk şekeri makinesiyle sabahın erken saatlerinde yola çıktığını ifade eden Resul Dinçer, “Geçimimi bu işten kazandığım para ile sağlıyorum. Hiçbir zaman geçim kaygım olmadı. Rızkı veren Allah diyerek her gün düşüyorum yollara. Geç saatlere kadar Efeler’in değişik yerlerine giderek ayakla çalışan makinemde pamuk şekeri yapıp satıyorum. Eskiden çocuklar ilgi gösteriyordu pamuk şekerine. Şimdilerde daha çok yetişkinler gösteriyor. Yetişkinler pamuk şekeri yiyerek çocukluklarına gittiklerini söyleyip mutluluklarını ifade ediyor. İsteğe göre kreşlere ve cemiyetlere giderek de satış yapıyorum. İki çocuğumu pamuk şekeri yaparak okuttum. Allah’a şükür kazandığımla geçinip gidiyoruz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Allah devletimiz ve milletimize zeval vermesin” dedi.

“FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEDİ”

15 Temmuz darbe girişimiyle büyük kaygı yaşadığını ülkesini, bayrağını seven herkes gibi sokağa çıktığını belirten Dinçer, “Allah ülkemizi büyük bir şerden korudu. Bu dünyada her şeyiniz olsa da vatanınız olmadı mı hiçbir değeri yok. Devlet varsa millet, millet varsa da devlet var. Hain girişim sonrası sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine meydanlara çıktık. Demokrasi nöbeti tuttuk. Bir yandan da meydanda rızkımı aramak için pamuk şekeri sattım. Bu sırada 1,5 liraya satılan pamuk şekerinin bazı fırsatçılar tarafından 2-2,5 lira arasında sattıklarını öğrendim. Ben de pamuk şekerini bedava yaptım. Her şey para değil. Bir nebze de olsa ülkem için bir şey yapabildiysem ne mutlu bana” diye konuştu.

“PAMUK ŞEKERİ YAPIMININ PÜF NOKTALARI VAR”

Gezici pamuk şekeri yapımını da anlatan Resul Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı: “Pamuk şekeri yalnızca toz şeker ve gıda boyasından oluşmaktadır. Pamuk şekeri makinesinin orta kısmında şekerin ve gıda boyasının konulduğu ve yüksek hızda dönen bir motora bağlı küçük bir hazne vardır. Bu haznenin altındaki ısıtıcı vasıtasıyla şeker eritilerek, santrifüj etkisiyle hazne çevresindeki ince delikli süzgeçten dışarı atılır, hazne dışında da soğuyarak pamuk lifleri halinde şekil alır, tekrar katı hale dönüşür ve metal kapta toplanır. İnce bir çubuğa sarılarak toplanan pamuk şekeri satışa sunulur. Tabi bu işinde püf noktaları var. Eğer hazneden çıkan şekeri fazla ısıtırsanız şeker yanar ve aroması kaybolur. Sabah yapılan pamuk şekerini en fazla öğleye kadar dayanabilir. Çünkü içinde hiçbir katkı ve koruyucu madde yok. Sağlıklı ve ideal olanı budur. Kendimin ve ailemin yemeyeceğini asla başkasına satmıyorum.” (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler