Takip Et

SON DAKİKA

AKUT'tan gerçeği aratmayacak eğitim

14 Kasım 2016, Pazartesi 14:23

     


AKUT Kuşadası ekibi 50. Yıl Caddesi'sinde kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılan Paşo Sitesi içerisindeki binalarda 'Enkaz Eğitimi' gerçekleştirdi. AKUT Kuşadası ekibi lideri Tunç Tuncer'in de katıldığı eğitim gün boyunca devam etti.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AKUT Kuşadası ekibi tarafından deprem ve afetler sırasındaki koordinenin sağlanabilmesi amacıyla 'Enkaz Eğitimi' gerçekleştirildi. AKUT'a yeni katılanların ve AKUT üyelerinin yer aldığı eğitimde, enkaz kurtarma çalışmaları sırasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Kuşadası 50. Yıl Caddesi Paşo Sitesi'nde gerçekleştirilen eğitimler gün boyunca devam etti.

Deprem ve afetler sırasında koordinenin ve güvenliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan AKUT Kuşadası ekip lideri, Doktor Tunç Tuncer, "Dönem dönem bu tarz eğitimlerimiz oluyor. Bugün de enkazla ilgili arama-kurtarma eğitiminin pratiğini yapıyoruz. Genelde Türkiye çapında yaptığımız bu tür eğitimler var. Burada da her seviyeden arkadaşımız bulunuyor. Bu binaların yıkılacağının haberini aldıktan sonra, böyle bir eğitim yapmaya karar verdik. Belirli istasyonlar kurduk. Burada da bütün gün elimizde bulunan aletlerin kullanımı, temizliği ve arıza durumunda yapılması gerekenleri anlatacağız. Bunun yanında enkazda güvenlik ve 'Enkaza nasıl yaklaşılır' bunları anlatacağız. Enkazda kapak açma, katlar arasında geçiş ve 'Enkazdan sedye ile yaralı nasıl çıkartılır' gibi konuların eğitimini yapacağız" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler