Takip Et

SON DAKİKA

Görme engelliler esnaf ve araç sahiplerinden anlayış bekliyor

14 Ekim 2016, Cuma 16:20

     


Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Şube Başkanı Bayram Özen burada yaptığı konuşmada esnaf ve araç sahiplerinin kaldırım konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Özen, "Kaldırıma gelişigüzel park edilen araçlar ve bırakılan sandalyeler bizlerin yararlanmasına neden oluyor. Bu konuda duyarlı olalım" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl 15 Ekim’de kutlanan Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, bir gün önce kutlama yaptı. Atatürk Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, törende 'beyaz bastonun' önemini vurguladı. Şube Başkanı Bayram Özen, beyaz baston sayesinde özgürce yürüyebildiklerini belirterek, “Ailelerden ricam, görme engelli çocuklarımızın beyaz baston kullanmasını engellemeyin” diye konuştu.

KALDIRIMA GELİŞİGÜZEL SANDALYE KOYARKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Esnaf ve araç sahiplerinin kaldırımlar konusunda daha duyarlı olmasını isteyen Özen, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde 500 bin civarında görme engelli yaşamaktadır. Sizler sokaklarda, caddelerde pek azını görüyorsunuz. Kaldırımlarda esnafın gelişi güzel koyduğu kasalar ve masalar var. Yine kaldırımlara gelişigüzel bırakılan araçlar var. Bunlar bizim için ciddi sorun teşkil ediyor ve öyle zamanlar geliyor ki yaralanmamıza neden oluyor. Sizlerden ricam, lütfen araçlarınızı daha dikkatli park edin ve kaldırımlara gelişi güzel sandalye koymayın.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Halk Eğitim ve Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bilgisayar kursundan da bahseden Başkan Özen, “Bilgisayar kursumuz 5 eylül tarihi itibari ile başladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Derneğimize güç veren Esin Merdin başkanlığındaki 20 kişiden oluşan kadın fahri üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bu yola Aydın’da toplumsal duyarlılığı başlatmak için çıktılar. Onların destekleri bize güç veriyor" ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler