Takip Et

SON DAKİKA

Eğitim-Sen’den imza kampanyası

14 Ekim 2016, Cuma 10:43

     


Eğitim-Sen Söke Şube Temsilcisi Hayri Yaptaterek, AK Parti iktidarının aldığı 20 bin sözleşmeli öğretmenin ile yandaş yaratmaya çalışıldığını iddia ederek alınan hakların geri verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sendikaların 15 Ekim'de Ankara’da yapacağı eyleme hazırlanan Eğitim-Sen Söke Şubesi, belediye önünde imza kampanyası başlattı.

Eğitim-Sen Söke Şube Temsilcisi Hayri Yaptaterek,burada yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandı. AK Parti hükümeti bu darbeyi kendilerine bir lütuf olarak görerek önünde ne kadar muhalif varsa yok etmek üzere bir saldırıya geçti. Geçtiğimiz sürece baktığımızda haksız olarak açığa alınmalar da KESK ve Eğitim-Sen’e yönelikte oldu. Bunun asıl nedeni eğitimde özelleştirmedir. Son aldıkları 20 bin öğretmeni sözleşmeli olarak aldılar. Alınan öğretmenlerle tam bir yandaş yaratmaya çalışılıyor. Tabiî ki suç işlemişler varsa bunlarında acil olarak yargılanmasını istiyoruz. OHAL’in kaldırılmasını ve kararnamelerin geri çekilmesini istiyoruz. Haksız ve suçsuz olarak açığa alınan tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz. Bunun için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamız 15 Ekim tarihine kadar sürecek. ''İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu darbeyi de püskürteceğiz'' sloganıyla 15 Ekim’de Ankara’da, eylemde olacağız” dedi. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler