Takip Et

SON DAKİKA

Efeler Belediyesi ve ALMED satranç turnuvası düzenleyecek

14 Ekim 2016, Cuma 17:07

     


Efeler Belediyesi ve Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED), gelişen ve popüler hale gelen satranç sporunun geniş kitlelere yayılmasında basamak olmak ve geleceğin başarılı Türk sporcularına destek olmak amacıyla, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde Aydın Lisesi binasında satranç turnuvası düzenleyecek.

İsviçre sisteminin (6 tur) uygulanacağı turnuvaya Türkiye Satranç Federasyonu Aydın İl Temsilciliği de destek verecek. Minikler (2010 doğumlular), Küçükler (2008-2009 doğumlular), Yıldızlar (2006-2007 doğumlular) ve Açık (2005 ve öncesi doğumlular) kategorileri olmak üzere toplamda 4 kategorinin bulunduğu turnuvaya son başvuru tarihinin 20 Ekim 2016 olduğu açıklandı.

BAŞKAN ÖZAKCAN'DAN DAVET

Satrancın bir zeka oyunu olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Satranç konsantrasyonu artırır, hafızayı, mantıksal düşünmeyi, hayal gücünü, tahmin becerisini ve inovatif düşünceyi geliştirir. Satranç, her yaştaki insanın oynayabileceği bir oyun olmakla beraber, bireyin kendisini daha iyi tanımasına olanak sağlar, bu sayede bireyin daha başarılı olabileceği yeteneklerinin gün ışığına çıkarmasını sağlar, özgüveni sayesinde kendi hakkında doğru kararlar verir. Kısacası satrancın, sayamadığımız daha bir çok faydası olduğu aşikardır. Efeler Belediyesi ve ALMED olarak çocuklarımızın gelişiminde büyük rol oynayan satranç oyunu için turnuva düzenleme kararı aldık. 4 kategoride düzenlenecek olan turnuvamız sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Bunun yanı sıra dereceye giren çocuklara ve yetişkinlere MP3 playerdan laptopa kadar çeşitli hediyeler verilecektir. Tüm satrançseverleri turnuvaya bekliyoruz"dedi. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler