Takip Et

SON DAKİKA

Çevre temizlik ve katı atık ücreti tek abonelikten alınacak

14 Ekim 2016, Cuma 14:17

     


Karacasu Belediye Meclisi, vatandaşların aynı avlu içindeki iki su aboneliğinden birisinin çevre temizlik vergisinden muaf tutulmasını, sadece bir aboneliğe vergi tahakkuku gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Meclis, Geyre Mahallesi'ndeki bir vatandaşın konuyla ilgili şikayeti üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından tahsil edilen çevre temizlik vergisi ve katı atık depolama ücretlerini görüştü.

Bazı vatandaşların, içme ve kullanma suyu olmak üzere iki ayrı abonelik aldığını, her iki aboneden de çevre temizlik vergisi talep edildiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ”Bazı vatandaşlar, sulamada kullandıkları su ve içme suyu için iki ayrı abonelik almış. Biz meskenlerdeki kullanma suyunda abonelik aramıyorduk. Şimdi çift abonelik olduğu için fatura ediliyor” dedi.

KATI ATIK ÜCRETLERİ ŞİKAYET KONUSU

Belediye Meclisi üyeleri, ASKİ tarafından tahsil edilen çevre temizlik vergisinin yanı sıra katı atık depolama bedellerinin de son faturaya çok yüksek yansıdığını, diğer ilçelerde bu kadar yüksek olmaması nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirdi.

Karacasu Belediyesi’nin yaklaşık 2,5 senedir katı atık ücreti almaması nedeniyle fatura şişkinliği olduğunu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin tahsilat yapmadığı dönemde bazı belediyelerin emlak vergisi adı altında tahsilat yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Büyükyapıcı,”Bazı belediyeler emlak vergisi adı altında bu parayı tahsil etti. Yasal olmadığı için şimdi de vatandaşa geri ödüyor. Karacasu Belediyesi olarak biz 2,5 senedir hiç katı atık bedeli almadık. Nazilli’den pahalı olduğu söyleniyor. Nazilli, emlak vergisinin üzerine koyup aldı. Biz hiç almadık. Onların 6 aylık, bizim 2,5 yıllık alacağımız var. O yüzden faturalar bu kadar yüksek geliyor. Halbuki biz, belediye meclisi olarak ilçeler arasında en düşük rakamı tuttuk. Eski abonelerden 132 lira alınırken, 3 aylık yeni abonelerden daha düşük ücret alınması bundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Belediye Meclisi, çift abonesi bulunan meskenlerden sadece birinden çevre temizlik vergisi alınmasını oy birliği ile kabul etti. (GÜLAY ÖZTEKİN)

 







 
Son Eklenen Haberler