Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da şok.. Okullara yemek veren firmada domuz etine rastlandı

14 Ekim 2016, Cuma 13:55

     


Aydın'ın Efeler, Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde domuz eti ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde, geçen dönem okullara yemek veren bir işletmede domuz etine rastlandığı bildirildi.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde 11 denetim ekibi ile çapraz denetimler uygulandığı bildirildi.

Eylül ayında eş zamanlı yapılan çalışmada 720 adet işyerinin denetlendiği 720 adet numune alındığı bildirilen açıklamada, alınan numunelerin Denizli ve Afyon Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildiği kaydedildi.

Analiz sonuçlarının 719 adedin olumlu birinin ise olumsuz geldiği kaydedilen açıklamada, olumsuz gelen numunenin Gıda Çarşısı Gıdacılar Bulvarı No: 17-18 adresinde faaliyet gösteren A.A.'ya ait D.Y. Tic. Ltd. Şti. olduğu işletmeye 15 bin 466 TL idari para cezası uygulandığı açıklandı.

İşletmede yapılan ikinci denetim sonucu numune alınarak laboratuvara gönderildiği numune sonucu gelinceye kadar işletmenin deposunda bulunan 200 et ve et ürününün Yedd-i Emine alınarak deponun mühürlendiği, numune analiz sonucunda tekrar domuz etine rastlanması üzerine işletmeye tekrar 15 bin 466 TL idari para cezası uygulanarak deposundaki ürünlerin imha edildiği kaydedildi.

BAZI OKULLARA YEMEK VERMİŞ

Valiliğin açıklamasında işletme hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne de gizli yazışma ile bilgi verildiği, işletmenin kamuya ifşa edilmesi için Bakanlığa da bildirildiği, yapılan sorguda işletmenin geçmiş yıllarda bazı okullara yemek verdiğinin anlaşıldığı konu ile ilgili okul müdürlüklerinin uyarıldığı belirtildi.

BİR İŞLETME DAHA DOMUZ ETİ

Açıklamada ayrıca Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbar neticesinde Ata Mahallesi Toptan Gıda Çarşısı 694 Sokak .l-B adresinde faaliyet gösteren M.A.'e ait N.P.K.Ç. Salonunda yapılan denetimde, dana kavurma ve musakka yemeğinde yapılan hızlı domuz testi kiti ile yapılan çalışma neticesinde sonucun pozitif olması üzerine işletmeden numune alınmış ve laboratuvarda numunede domuz eti olduğu tespit edildiği işletmeye diğer işletmeye uygulanan 15.466 TL idari para cezası uygulandığı bildirilerek şunlar kaydedildi.

"İşletmede tekrar denetim yapılarak tekrar numune alınmıştır. Numune sonucu henüz bildirilmemiştir. Bu işletme ile ilgili yine Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne gizli yazışma ile bilgi verilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımıza işletmenin kamuya ifşa edilmesi için bilgi verilmiştir." (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler