Takip Et

SON DAKİKA

Yanan mutfağı için yardım bekliyor

14 Ağustos 2019, Çarşamba 18:21

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nin Kardeşköy Mahallesi’nde kirada oturan Yeşim Kıran’ın yaşadığı evin mutfağında yangın çıktı. Mutfağı kullanılamaz hale gelen aile, Kurban Bayramı'nı buruk geçirdiklerini ve yardım beklediklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kardeşköy Mahallesi'nde yaşayan 32 yaşındaki Yeşim Kıran'ın evinde 31 Temmuz’da yangın çıktı. Yangında birçok elektrikli ev eşyası kullanılamaz hale geldi. Yangından sonra Kıran çifti tartışma yaşayınca, kocası da eşini ve 6 yaşındaki Yağmur ve 4 yaşındaki Damla ismindeki iki kızını ortada bırakıp gitti. Anne Yeşim Kıran ve Sultanhisar’daki annesi Aysel Sunkur’u da yanına çağırarak birlikte yaşamaya başladı.

BAYRAMI BURUK GEÇİRDİLER

Kurban Bayramı’nı çocuklarıyla birlikte buruk ve zor şartlarda geçirdiklerini söyleyen Yeşim Kıran, yaşadıklarını şöyle anlattı: “İçeride iş yapmaya dalmışım, o sırada çocuklar da mutfaktaydı. Bana seslendiler. Geldiğimde koltuk alev almıştı. Çocuklarımla beraber dışarı çıktık. Komşularımdan biri stadyumdan yangın tüpünü alıp itfaiye gelene kadar yangını söndürdü. Daha sonrasında itfaiye, jandarma geldi. Eşim beni evden kovdu, ben de jandarmaya şikayet edip onu evden uzaklaştırdım. Yardım istiyorum, engelliyim ama geçimimi sağlamak için bamya kesiyorum. Gidilebilecek yerlere gittim, bayram tatili bittikten sonra Aydın Valiliğİ’ne ve Efeler Belediyesi’ne yeniden gideceğim.”

“ZOR DURUMDAYIZ, YARDIM EDİN”

Yeşim Kıran, yardımseverlerden yardım beklediğini belirterek, “Kiracı olduğum evi bu şekilde bırakıp gitmeyi içim el vermiyor, ama maddi açıdan da imkanım yok. Eylül ayında çocuğum okula başlayacak. Yangında fırınım, bulaşık makinem, mutfak robotum buzdolabım, tüpüm yani genel olarak küçük ev aletlerim zarar gördü. İltihaplı eklem romatizması ve kas romatizması hastasıyım. Bayramın ikinci günü sabaha kadar bamya kestik. Ama çocuklarım bu evde mutsuz, durmak istemiyorlar, gidelim diyorlar ama gidecek yerimiz yok” dedi.

 

Yeşim Kıran’ın annesi Aysel Sunkur da, 15 gündür kızının yanında olduğunu, gidecek bir yerleri olmadığını, bamya keserek hayatlarını devam ettirdiklerini söyledi. (BÜŞRA İREM ÇAM) 







 
Son Eklenen Haberler