Takip Et

SON DAKİKA

Partiler 15 Temmuz'u değerlendirdi

14 Temmuz 2017, Cuma 14:16

     


15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi'nin üzerinden bir yıl geçti. Darbe girişimi gecesi 248 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi de yaralandı. Darbe girişiminin ardından yaşanan hukuki süreçte de 41 bin 326 kişi tutuklandı. Siyasi partilerin Söke ilçe teşkilatları da 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

                                                      

AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, 15 Temmuz’un anma ve dayanışma günü olduğunu belirterek, Türkiye genelinde insanların bütünlük içinde bugün sokakta olacaklarına inandığını söyledi. Gürer, "Biliyorsunuz 15 temmuz Darbe Girişimi’nin ertesinde Bakanlar Kurulu 15 Temmuz’u Milli Birlik ve Dayanışma Günü ilan etti. Milletin zaferini halka anlatmak için önemli bir tutum. Dünya siyasi tarihinde olmayan bir halk direnişi ve arkasından gelen zafer unutulmaz. O zaferde sokağa çıkan vatandaşları unutmamamız lazım" dedi.

HÜSEYİN GÜNDÜZ, "SİVİL DARBE DÖNEMİ YAŞIYORUZ

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz de darbelerle ülke demokrasisinin engellendiğini söyledi. Gündüz, "Ülke demokrasisinin önü zaman zaman bu tür müdahalelerle kesildi. 15 Temmuz’da bunlardan biri. Gerek parlamentonun gerek halkın duyarlılığıyla önlendi. Başarıya ulaşsaydı Türkiye ne hallerde olurdu düşünmek bile istemiyorum" dedi. 15 Temmuz sonrası bir sivil darbe döneminin yaşandığına dikkat çeken Hüseyin Gündüz, "Darbenin asker ya da sivili olmaz. Darbe, darbedir. Sivil yönetimlerin de asker gibi totaliter tutumlar sergilediklerini biz biliyoruz. Darbenin değişik bir versiyonunu da yaşıyoruz bu dönemde. Bu konuda hükümet samimi olmalı. Sağ cenahın darbeler konusunda bugüne kadar samimi olduğunu görmedim. İnşallah bundan sonra bu konunun üzerine gidilir" sözlerine yer verdi.

VEYSEL ÖZTÜRK, "TEBLİGATLA BAYRAM OLMAZ"

MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin faturasının tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kesilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. 15 Temmuz’un tebligatla ülkenin bayramı haline getirilemeyeceğini söyledi. Öztürk, "15 Temmuzun en kötü hadisesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatandaşların önünde küçük düşürülmesidir. Üniforma taşıyan herkes vatan haini ilan edilmiştir. 15 Temmuz için çıkartılan afişlerde kendi askerimizi, tankımızı olumsuz olarak nitelemek bu ülkenin geleceğine asla fayda sağlamaz" dedi. Yaşanan olayların tebligatla bayrama dönüştürülmesinin imkansız olduğunu belirten Öztürk, halkın o olayları içselleştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Öztürk, "Yaşanan bir olayın halkın bayramına dönüşmesi siyasi dikte ya da programlarla olmaz. İnsanlar inanır, bayramını kendi seçer; ondan sonra idareciler bu programı resmileştirirler. Bunun bayrama dönüşmesi şahsımca tebligatla olmaz" dedi. (HASAN ALP ŞAHİN)

HABER VİDEOSU

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN DAVET

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler