Takip Et

SON DAKİKA

R-Çine hizmete başladı

14 Haziran 2021, Pazartesi 18:00

     


Çineli Ramazan ve Nazlı Çamlı çiftine ait R-Çine Kahvaltı ve Yöresel Yemek Bahçesi hizmete başladı. Çamlı çifti, Çine’nin yerel ve yöresel lezzetlerini daha fazla kitleye duyurmak ve ilçede istihdam sağlamak için bu işletmeyi kurduklarını ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de tarım ve hayvancılık üretimi ile tanınan Çamlı Ailesi, ilçeye yeni bir mekan kazandırdı. 4 yıl önce kendi ürettikleri ve bölgede yetişen ürünlerin satışı için Aydın-Muğla Karayolu Bucak Mahallesi’nde tezgah açtıklarını belirten Ramazan Çamlı, yerel ürün satışı için çıktıkları bu yolda, gelen talepler üzerine bu mekanı açtıklarını ifade etti.

YERLİ TURİSTLER ONLARI İŞ SAHİBİ YAPTI

İlk olarak kendi yetiştirdikleri ürünleri satmak için karayolu kenarında açtıkları tezgahta yerel ürünlere olan talebin oldukça fazla olduğunu fark ettiklerini belirten Ramazan Çamlı, “Karayolu kenarında bulunan kendi arazimizin en üst kısmında bulunan besi çiftliğimizde oturduğumda, bizim arazi kenarında sürekli araçların durup mola verdiğini tespit ettim. Öncelikle kendimize ait zeytin, zeytinyağı, yumurta başta olmak üzere süt mısır, karpuz, kavun gibi ürünleri satmak için burada tezgah açtık. Daha sonra da bunların yanına incir, çilek gibi yöremize özgü ürünleri de satmaya başladık. Bu ürünler, turizm yolu olan bu karayolunu kullanan yerli turistler tarafından rağbet görmeye başladı. Aynı zamanda yemek yiyebilecekleri mekan soranların sayısı da oldukça artmaya başladı. Biz de kendimize ait arazinin bir kısmını kahvaltı salonu ve yöresel yemekler bahçesine dönüştürdük” dedi.

“İLÇEMİZİN BUNA ÇOK FAZLA İHTİYACI VAR”

Kendi yetiştirdikleri ürünlerle Çine’nin ve bölgenin yöresel yemeklerini de tanıtmak istediklerini dile getiren Nazlı Çamlı, “Kendimize ait besi çiftliğinden elde ettiğimiz süt, yoğurt ile organik yumurta ve yetiştirdiğimiz sebzelerden yapılan yemek türlerini, buraya uğrayan turistleri tattırmak çok önemli. Bu nedenle tamamı kendimiz ve bölgemize ait ürünlerden hazırladığımız kahvaltı çeşitleri ile bunun yanında da bazlama, gözleme, odun ateşinde kızartma, sarma, közleme patlıcan gibi ürünlerle ilk etapta hizmete başladık. Çok yeni olmamıza rağmen talep oldukça yoğun. Amacımız, yöresel ürünlerimizin daha fazla tanıtılması ve ilçemizde istihdama küçük de olsa katkı sunma. İlçemizin buna çok fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Şuan eşim, oğlum ve 4 kişide çalışanımız ile bu işe başladık. İnşallah daha fazla kişiye istihdam edecek konuma ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Muğla bölgesine geçen ve dönüş yapan çok sayıda ünlülerin kendilerine sürekli uğradığını ve alışveriş yaptığını belirten Nazlı Çamlı, bu potansiyeli ilçenin tanıtımı adına değerlendirmek istediklerini söyledi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler