Takip Et

SON DAKİKA

Güldal Besi Çiftliği Kurban Bayramı için hijyenik bir ortam sunuyor

14 Haziran 2021, Pazartesi 17:27

     


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar besi çiftliklerinde özenle bakılıyor. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların merakı ise fiyatlar. Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güldal Besi Çiftliğinin sahibi Şahin Güldal, kurbanlık dana fiyatlarının 8 ila 30 bin lira arasında değiştiğini ve besi çiftliklerinde kurban kesimi için hijyenik bir ortam sunduklarını ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güldal Besi Çiftliği kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için hijyenik bir ortam sunuyor. Hayvancılığın dede mesleği olduğunu ifade eden Güldal Besi Çiftliğinin sahibi Şahin Güldal, “Hayvancılık çok sevdiğim bir meslek. Zaten bu meslek sevmeden yapılacak bir meslek değil. Hayvan özenli bir bakım istiyor. Çocuğumuza nasıl bakıyorsak hayvanlara da öyle bakıyoruz. Hayvanın hastalığını uzaktan bakarak anlıyoruz” dedi. Kurbanlıkları seçerken de titiz davrandıklarını belirten Güldal, “Kurbanlıklarımızı özellikle Karadeniz Bölgesindeki yaylalardan tek tek seçerek alıyoruz” dedi.

"SATTIĞIMIZ MALIN ARKASINDAYIZ"

20 yılı aşkın süredir hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Güldal, “Hayvanların sağlıklarına çok dikkat ediyor, hayvanlara hormon vermiyor, iğne yapmıyoruz. Her sene 60 civarında dana satıyoruz. Benden kurbanlık alan müşterilerimin çoğu 20 yıllık müşterim. Kurban Bayramında kesimhanemizde kurbanlarını kesip hazır bir şekilde müşterilerimize teslim ediyoruz. Sattığımız malın sonuna kadar arkasındayız. Müşterimizin bizden aldığı hayvanın etinde bir sorun varsa ertesi gün gelip parasını geri alabilir” diye konuştu.

DANA FİYATLARI 8 İLA 30 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kurbanlık dana fiyatlarından söz eden Güldal, “Dananın kilogramına, durumuna göre fiyatlar 8 ila 30 bin lira arası değişiyor. 25, 30 bin liralık dana, çok nadir satılıyor” dedi. Kurban seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Güldal, “Kurban alacak vatandaşlar hayvanın tüyünün parlak olmasına ve gözünün parlak olmasına dikkat etmeli” dedi.

"YEM FİYATLARI HER HAFTA DEĞİŞİYOR"

Hayvancılıkla uğraşan birçok vatandaş gibi kendisinin de yem fiyatlarındaki yükselişten şikayetçi olduğunu belirten Güldal, “Yem fiyatları günden güne değişiyor ve sürekli yükseliş gösteriyor. Samanın geçen seneki fiyatıyla bu seneki fiyatı arasında uçurum var. Sılaj geçen sene 27 kuruştu, bu sene neredeyse 70 kuruş olacağı söyleniyor” diye konuştu.

HAYVANLAR KARADENİZ'İN YAYLALARINDAN SEÇİLİYOR

Güldal Besi Çiftliğindeki hayvanların özenle seçildiğini dile getiren İsmail Acıkmaz, “Ben de küçük yaşlarımdan itibaren hayvancılıkla uğraşıyorum. Kurbanlık hayvanları araştırarak Karadeniz Bölgesinden seçiyoruz. Aydın civarında gezen hayvanları da tercih ediyoruz. Kurbanlık hayvanı seçerken sağlığına çok dikkat ediyoruz. Seçip özenle beslediğimiz hayvanları alıcısıyla buluşturuyoruz” dedi.

"BEYAZ AYAKKABISIYLA GİREN AYAKKASI KİRLENMEDEN ÇIKIYOR"

Kurban Bayramında kurbanını kestirmek isteyen vatandaşlara hijyenik bir ortam sunduklarını ifade eden Acıkmaz, “Güldal Besi Çiftliğinde hisse ve kurban satışlarımız var. Kesimhanemizde hayvanları kesip eşit bir şekilde ayırıyoruz. Kurban Bayramında vatandaşları burada çok bekletmeden sırasıyla kurbanlarını kesiyoruz. O gün buraya gelen müşterimize çay, kahve ve kahvaltı servisi yapıyoruz. Kesimhanenin hijyenik ve temiz olması en çok önem verdiğimiz hususlar arasında. Beyaz ayakkabısıyla kesimhanemize gelen müşterimiz ayakkabısı kirlenmeden buradan çıkabiliyor” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler