Takip Et

SON DAKİKA

Ev baklavasının püf noktaları

14 Haziran 2018, Perşembe 09:17

     


Bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı Ev Baklavasının püf noktalarını 15 yıldır ev baklavası yapan Nazel Yufka'nın sahibi Süheyla Ölmezoğlu(40) anlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ev baklavasının tatlılar arasında vazgeçilmez bir lezzet olduğunu belirten Ölmezoğlu, "Hamur için bir kiogram un, iki yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ, bir su bardağı süt, bir çay kaşığı tuz koyup suyla yoğuruyorum" dedi. Yapılan hamurları 30 dakika beklettikten sonra belirli ölçülerde böldüğüne söyleyen Ölmezoğlu, "Ben toplam elli kat yufka kullanıyorum. Beş katı üst üste koyup iyice incelterek açıyorum. Aralarında nişasta koyunca açılan yufka parçalanmıyor" diye konuştu.

 

BOL CEVİZ KULLANILMASINI ÖNERİYOR

Beş katta bir ceviz koyduğunu belirten Ölmezoğlu, "Ev baklavasının özelliği cevizli olması. Fakat damak tadına göre antep fıstığı da konabilir. Beş katta bir bol miktarda dökülen ceviz damakta daha güzel bir lezzet bırakır" dedi. Katları tamamladıktan sonra baklava dilimi halinde kesen Ölmezoğlu, "Yağı için bir kilogram mısırözüne daha güzel bir koku vermesi ve baklavanın çıtır çıtır olması için yarım kilogram tereyağı ekliyorum. İyice kaynadıktan sonra biraz soğuması için bekletip dilimlediğim baklavaların üzerine eşit bir şekilde döküyorum" dedi

 

SIRRI KARA FIRINDA PİŞMESİ

Ev baklavasını güzel yapan etkenlerden birinin kara fırında pişmesi olduğuna değinen Ölmezoğlu, "Evdeki fırınlarda ya da davul fırınlarda pişen ev baklavası güzel olmuyor. Çünkü ara katlar tam olarak pişmiyor. Ben ev baklavasını kara fırında pişiriyorum" diye konuştu. Pişen baklavayı servis etmeden bir gün önce şerbetini döktüğünü belirten Ölmezoğlu, "Şerbet için bir buçuk kilogram su ve bir buçuk kilogram şekeri kaynatıyorum. Sıcak halde pişen baklavanın üzerine eşit şekilde döküyorum. Bir gün bekleyince her kat şerbeti almış oluyor" dedi

 

EV BAKLAVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER;

HAMUR İÇİN: YAĞI İÇİN ŞERBET İÇİN

1 Kg un 1 Kg mısırözü 1.5 Kg su

2 yumurta Yarım Kg tereyağı 1.5 Kg şeker

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı sür

1 Çay kaşığı tuz (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler