Takip Et

SON DAKİKA

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanları iftarda buluştu

14 Haziran 2018, Perşembe 10:32

     


Aydın ve Muğla illeri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği’ne bağlı kooperatiflerin başkan ve yöneticileri iftarda bir araya geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’deki bir otelde gerçekleştirilen iftar yemeğine; AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan, 3. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı ve TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi Necip Saraç, AYESOB Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve aynı zamanda Şoförler Otomobilciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, Aydın ve Muğla illerindeki kefalet kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

 

İftardan önce Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Ezanın okunmasıyla davete katılanlar oruçlarını açtı. Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

İftar programının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Necip Saraç “Sizler memleket dertlerini çeken insanlarsınız. Tüm başkanlarımızla gurur duyuyorum. Bizin ne zaman başımız sıkışsa Aydınımızın vekili Mustafa Savaş ve genel müdürümüze başvuruyoruz. Bu gün birlik günüdür. Bir olacağız, diri olacağız ve iri olacağız. Bu güzel günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

“HALKIMIZ VE ESNAFIMIZ HALK BANKASINA SAHİP ÇIKTI”

Aydın’da olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Aslan “Uzun süredir Aydın’ı ziyaret etmek istiyordum kısmet bugüneymiş. Halk Bankamız bu yıl 80. Yılını kutluyor. Halk Bankası 80 yıldır Türkiye’nin kalkınması ve büyümesine şahitlik etmiş milli bir kurumumuzdur. Esnaf ve KOBİ’lerle bu günlerine gelmiştir. Son dönemlerde yapılan itibarsızlaştırma çabalarına rağmen bankamız sizlerin desteğiyle dimdik ayakta ve büyümeye devam ediyor. 2003 yılında kooperatifler kanalıyla verilen kredi miktarı 153 milyon iken, bugün 28,5 milyar liraya ulaşmış. Son 15 yılda esnafa kullandırılan kredi 80 milyar lirayı geçmiş durumdadır. Bu da esnaflarımızın ayakta kalmasını sağlamış ve ülkemiz ekonomisinin büyümesine destek olmuştur. Esnaf temsilcileri olan sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum" diye konuştu.

 

“GÜN BAYRAĞIMIZA VE VATANIMIZA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Savaş “25 yıl boyunca Halk Bankası’nda çalıştığım dönem içerisinde hep esnaf kardeşlerimizin yanlarında olduk. Onların dertlerine çözüm olmaya çalıştık. Bu günde siyasetin içinde milletvekili olarak yine esnaflarımızın sorunlarını çözmek için Ankara’da ve bölgemizde mücadele ediyoruz. Bundan sonrada kardeşiniz sizlerin yanında ve emrinde. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon esnafımız bulunuyor. Bunların ailelerini ve çalışanlarını da içine kattığımızda 10 milyonluk bir güç. Ülkemiz ekonomisinin temelini oluşturan sosyolojik ve toplumsal olarak bir çimento. Gün ülkemize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkma günüdür. Çok önemli bir seçim olan 24 Haziran’a yaklaşıyoruz. Türkiye’yi kaostan, darbelerden, kriz ortamından sebebiyet veren o yönetim sisteminden kurtaran Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine kavuşturacak bir yönetim sistemini oylamak için sandık başına gideceğiz. Aydın’ı Ankara’da en güçlü şekilde temsil etmek için sizin vereceğiniz destek çok önemli. Mustafa sizin Mustafa’nız zaman da Mustafa’ya sahip çıkma vaktidir.”

 

Konuşmaların ardından Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan’a Aydın ve Muğla İlleri Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç, Yörük Ali Efe heykeli hediye etti. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler