Takip Et

SON DAKİKA

Çılgın iş adamından kötü haber geldi: Çalışanlar bir bir çıkarılıyor

14 Haziran 2018, Perşembe 14:47

     


Çılgın projeleriyle dünya genelinde büyük ses getiren Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'da yakında çalışan kıyımı yaşanacak. Yapılan açıklamaya göre Tesla çalışanlarının yüzde 9'uyla yollar ayrılacak.

Elon Musk, kötü haberi "Tesla'da zor ama gerekli bir yeniden yapılandırma yolda" sözleriyle verdi. Ancak işten çıkarma aslında beklenen bir gelişme; zira 2018'in ilk çeyreğinde şirket 710 milyon dolar zarar etti; bu da yetmedi Tesla Model 3'ün seri üretime bir türlü geçememesi de sorunları daha da büyüttü. 

Olumsuz gidişatı gören Musk ise bu yılın üçüncü çeyreğinde kâra geçebilmek için zor da olsa gerekli adımları atması gerektiğini düşünüyor. Bu anlamda atılan ilk adım ise çalışanların bir kısmıyla yolları ayırmak oldu. İşten çıkarmalar sadece maaşlı çalışanları etkileyecek ve üretim bölümlerine uzanmayacak. Bu da Tesla'nın önceliğinin her şeye rağmen Model 3'ün üretimi olduğunu gösteriyor.

Elon Musk, küçültme kararını şirket çalışanlarına da e-maille duyurdu.

Musk Twitter'dan yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

"Son 15 yılda, neredeyse başladığımız günden beri Tesla'nın hiç yıllık kâr getirmediği düşünülürse derdimiz elbette kâr değil. Bizi harekete geçiren dünyanın sürdürülebilir ve temiz enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuz ancak nihayetinde sürdürülebilir bir şekilde kârda olduğumuzu göstermediğimiz sürece, asla bu hedefe ulaşamayız."  (DHA)







 
Son Eklenen Haberler