Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Ramazan Bayramı'na hazır

14 Haziran 2018, Perşembe 09:11

     


Aydınlı vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı, kamu kurum ve kuruluşları da huzurlu bir bayram için gerekli tüm tedbirleri aldı. Aydın'da Ramazan Bayramı namazı saat: 06.30’da kılınacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 3 günlük Ramazan Bayramı dolayısı ile tüm güvenlik önlemleri alınırken, mezarlıklarda belediye ekiplerince temizlik ve bakım yapıldı. Vatandaşlar da akrabalarının mezarlarını ziyaret ederek dualar okudu.

Ramazan ayının son günlerinde vatandaşlar bayram alışverişi telaşına girerken, bayramın gelmesiyle sofralarla ilgili planlamalar da yapıldı. Bayram için gelecek misafirlere ikram edilmek üzere börekler ve baklava çeşitleri sofralarda yerini almak üzere hazırlandı.

 

OTOGARLARDA YOĞUNLUK YAŞANDI

Alışveriş merkezlerinde bayram yoğunluğu oluşurken, otogarlarda da memleketlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşların hasret giderecek olmanın mutluluğunu yaşadığı gözlemlendi. Dostlukların yeniden canlandığı, üzüntülerin yerini sevince bıraktığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı, mübarek Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın sevinci yaşanırken, eski bayramları özlediğini söyleyenlerin sayısı da bir hayli fazla.

 

BAYRAMDA SAĞLIĞINIZA DİKKAT

Ramazan boyunca tutulan oruçlarla uzun süre açlığa alışmış olan sindirim sisteminin bayramda zorlanmasının bazı sağlık problemlerini de beraberinde getireceğini belirten uzmanlar, sağlık için dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı. Şerbetli yerine sütlü tatlıları tavsiye eden uzmanlar, asitli içecek ve hazır meyve sularından kaçınılmasını önerdi. Uzmanların yaptığı açıklama şu yönde oldu; “Bayramda beslenme alışkanlığının tamamen değişmesinin yanında fiziksel aktivite bir o kadar azalır. Sabah kahvaltısıyla başlayan yemek yeme isteği geceye kadar devam ederken, bayramda spor mu olur düşüncesi bizi hareketsizliğe iter. Bu düşünce enerji alımıyla, harcanması arasındaki dengeyi bozacağından, bayramda kilo alımı artar. Alınan enerjiyle, harcanan enerji dengesini kurmak için bayramda en azından yürüyüş için fırsat oluşturulmalıdır.”

 

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DSİ'DE YAPILACAK

Öte yandan Aydın Valiliği tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle birim amirleri, memurlar ve halkla bayramlaşma töreninin bayramın birinci günü 14:00-15:15 saatleri arasında Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesinde yapılacağı açıklandı. Siyasi partilerde de farklı gün ve saatlerde bayramlaşma törenleri düzenlenecek. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler