Takip Et

SON DAKİKA

Söke Ovası göle döndü

14 Haziran 2017, Çarşamba 11:45

     


Mayısta sonundaki şiddetli yağış ve su baskınlarının ardından, haziran ortasında da etkili olan yağış, Söke'nin Doğanbey, Tuzburgazı, Akçakaya, Pamukçular, Burunköy ovalarındaki ekili alanları göle çevirdi. Ev ve iş yerleri de su içinde kaldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bağarası ve çevresinde 29 Mayıs’ta büyük zarara yol açan selin yaralarını sarma çalışmaları sürerken, önceki akşam aniden başlayan sağanak yağış yine felaket getirdi. Bazı ev ve iş yerlerine giren sel suları, pamuk ekili binlerce alanı da göle çevirdi.

Kisir Çayı başta olmak üzere, derelerden taşan yağmur sularının Akçakaya Ovası'na ulaşmasının ardından Akçakaya ve Burunköy ovalarında su seviyesi yer yer yarım metreye ulaştı. Toplulaştırma uygulaması sırasında, tarlalarda biriken suyu Büyük Menderes'e ulaştıracak tahliye kanalların açık olmayışı selin tahribatını artırdı.

 

DOLU YAĞMAMASI TESELLİ OLDU

Önceki gün akşam saatlerindeki şiddetli yağışlardan ikinci ürün ekme hazırlığında olan üreticilerin de zarar gördüğü söyleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Koacabaş, ”Yaklaşık iki hafta önce yaşadığımız dolu ve yağışın yaraları sarılırken ikinci kez meydana gelen şiddetli yağış da çiftçiyi vurdu. Tek tesellimiz dolu yağmaması oldu.Yağış sonrası yaptığımız tespitlerde Doğanbey, Tuzburgazı, Akçakaya, Burunköy, Bağarası ovalarının bazı bölgelerindeki tarım alanlarının etkilendiğini gördük” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler