Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşü’nün beşincisi yapıldı

14 Mayıs 2017, Pazar 21:04

     


Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden olan Didim'de, antik kutsal yolda, geleneksel yürüyüş gerçekleştirildi. Akköy Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Apollon Tapınağı’nda son buldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dünya tarihi yönünden en zengin tatil beldelerinden Didim'de, binlerce yıl önce antik dünyanın en büyük kentlerinden Miletos Antik Kenti ile en görkemli tapınaklarından biri olan Apollon Tapınağı'nı birbirine bağlayan kutsal yoldaki yürüyüş gerçekleştirildi. Bölgenin sivil mimari örneklerinin bulunduğu Akköy’den başlayarak, Apollon Tapınağı’na kadar olan 13 kilometrelik kısmında, doğa ve tarih meraklılarınca Kutsal Yol Yürüyüşü gerçekleştirildi.

KUTSAL YOLDA YÜRÜDÜLER

Yürüyüşe katılan Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim’in ismini layık hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Güneşli havada gerçekleştirilen yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Yönden, tüm annelerin de gününü kutladı. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da Akköy'den başlayarak Apollon Tapınağı'nda sona eren yürüyüşte emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Didim Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Kutsal Yol Yürüyüşü'müzün bu yıl beşincisini gerçekleştirdik. Geleneksel yürüyüşümüzü çeşitli etkinliklerle zenginleştirip, her yıl daha da artan kalabalıklarla bir araya gelip bu yürüyüşe katılmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.Atabay, yürüyüş katılımcılarına sertifikalarını verdi.

Yürüyüşe Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Altyapı Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş ve çok sayıda doğa yürüyüşçüsü katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler