Takip Et

SON DAKİKA

Mahmut Tuncer yeni projelerini Aydın'da açıkladı

14 Nisan 2021, Çarşamba 12:33

     


Yaptığı şarkılarla ve mizahi karakteriyle milyonların sevgisini kazanan Ünlü Sanatçı Mahmut Tuncer Aydın’a geldi. Aydın'a her fırsatta geldiğini, özellikle Aydın'da yetişen otları çok sevdiğini belirten Tuncer yeni projelerini tvDEN ekibiyle paylaştı. Pandemi sürecinden sanatçıların olumsuz etkilendiğini de sözlerine ekleyen Usta Sanatçı, farklı bir sektöre yöneldiğine dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sanat camiasının unutulmaz isimlerinden Mahmut Tuncer, oğulları Fırat ve Umut Tuncer’i ziyaret etmek için Aydın’a geldi. Aydın’a her fırsatta geldiğini ifade eden Tuncer, “Küçük oğlum Fırat Tuncer maalesef koronavirüse yakalandı. Tedavisinin ardından koronavirüsü yendi. Onu ve büyük oğlum Umut Tuncer’i görmek için Aydın’a geldim. Zaten fırsat buldukça Aydın’a geliyorum” dedi.

SANATÇI AYDIN OTLARINI ÇOK SEVİYOR

Aydın’ın otlarına hayran olduğunu ifade eden Tuncer, “Aydın sıcakkanlı insanların yaşadığı illerden biri. Özellikle Nisan, Mayıs aylarında gelmeyi daha çok tercih ediyorum. Çünkü bu dönemlerde sarmaşık, arapsaçı, şevketi bostan gibi çok lezzetli otlar yetişiyor. Hem sıcakkanlı insanları hem de lezzetli otları nedeniyle Aydın’ı çok seviyorum” diye konuştu.

ANNE BABASININ ÖĞÜTLERİYLE PANDEMİ SÜRECİNİ GEÇİRİYOR

Pandemiden müzik sektörünün de olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Tuncer, “Pandemi sanatçıların hayatını olumsuz etkiledi. Sanatçının öldüğü bir dönemdeyiz. Olumsuz her durumda sanatçıların başına kar, dolu yağıyor. Ben 15-20 müzisyenin bu dönemde intihar ettiğini biliyorum. Beni sorarsınız ben anne ve babamın öğütleriyle bu süreci geçiriyorum. Rahmetli anne ve babam ‘Evde soğan ekmek yeseniz de dışarda size biri ne yediğinizi sorduğunda et yedik, tatlı yedik diyin’ derdi. Bir de ‘Ağzınız kanla dolu olsa da kimsenin yanında tükürmeyin’ derlerdi. Bu sözler benim beynimde yer etti. O sözler ışında bu süreci yaşıyorum” diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE YABANCI TURİST TAVUK GETİRECEĞİZ"

Müzik sektörü dışında farklı sektörlere yöneldiğini belirten Usta Sanatçı, “Bu süreçte bazı meslektaşlarım gibi ben de farklı bir sektöre yönelmeyi planlıyorum. Bununla ilgili araştırmalar yapıyorum. Tavukçulukla ilgili bir düşüncem var. Türkiye’de tavuklarla değil dışardaki tavuklarla ilgili bir projemiz var. Türkiye’ye yabancı turist tavuk getireceğiz” dedi.

SANATÇI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Yeni projelerin müjdesini veren Tuncer, “1984 yılından beri yazlarımı Bodrum’da geçiriyorum. Ayağımızın biri Ege Bölgesinde. Sanatçının zaman ve mekan sınırlaması yoktur. Sanatçı çalıştığı sürece var. 59 yaşındayım, beni 7'den 70’e herkes tanıyor. Çocuklar da tanıyor. Çünkü kendimi zamana uydurmaya çalışıyorum. Özellikle sosyal medyada çalışmalar yürütüyorum. Sosyal medyada bilgi ve kültür projesi hazırladık. ‘Future Live’ ismindeki proje bayramdan sonra yayınlanacak. Katılımcılar hem eğlenecek hem yarışacak. Kazananlar da ödülün sahibi olacak” dedi.

Yeni bir dizi hazırlıkları içerisinde olduklarını ifade eden Sanatçı, “Dijital anlamda yeni bir dizi çalışmam var. 10-15 gün sonra Şanlıurfa’da başlayacağız. Dizinin ismi ‘Babadayı’ Dizide baba şefkati veren bir karakteri oynayacağım. ‘Deli’ ismindeki yeni parçamız da yakında dinleyiciyle buluşacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE SANATÇININ EŞEK KADAR DEĞERİ YOK”

Sanat hayatında unutamadığı anılarını anlatan Tuncer, “1984 yılında Ankara’da bir gazeteci bana ‘Türkiye’de sanatçıya değer veriliyor mu’ diye bir soru yöneltmişti. Ben de ona eşekle çektiğimiz bir klip anımı anlatmıştım. Anım şöyle, ‘Ada Vapuru Yandan Çarklı’ ‘Arkadaşım Eşek’ ‘Bakkal Amca’ şarkılarının klibini çekmek için Ankara Arı Stüdyosuna gittim. Klip için yönetmenden bir eşek getirmelerini rica ettim. Tıraş olmak için lavaboya gittiğim sırada yanıma beş kişi geldi. ‘Mahmut Abi bizim işimiz ne zaman bitecek’ diye sordular. Ben onların folklor ekibinde olduklarını düşündüm. Tekrar aynı soruyu sorunca ‘Siz kimsiniz’ diye sordum. ‘Biz eşeğin sahibiyiz’ dediler. Ardından eşekle birlikte çekimi tamamladık. Ben İstanbul gidiş dönüş uçak bileti, sanatçı okuma ücreti olarak toplam 12 bin 500 lira aldım. Eşeğe ise 250 bin lira verildi. Ben de bu anım üzerine gazeteciye ‘Türkiye’de sanatçının eşek kadar değeri yok’ dedim. Çok sayıda anım var ama eşek anımı hiç unutamam” dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler