Takip Et

SON DAKİKA

Otopark sorununu meclise taşıdılar

14 Mart 2018, Çarşamba 08:52

     


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı meclis toplantısının birinci oturumu yapıldı. Toplantıda meclis başkanlığına soru önergesi sunan AK Parti Grubu, 2014 yılından itibaren inşaatlardan alınan otopark harcı ile otoparklardan alınan ücretlerin ilçelere göre dağılımını sordu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş’ın başkanlık görevini üstlendiği meclis toplantısında, ağırlıklı olarak imar plan tadilatıyla ilgili hususlar görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.

 

“KAÇ ARAÇLIK OTOPARK AÇILDI?”

Toplantıda Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığı’na AK Parti Grubu adına önerge sunan AK Parti’li Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Halil Naci Somer, yazılı önerge metninde, “Aydın Merkez dahil ilçelerde otopark ve trafik sorunu hayatı çekilmez hale getiriyor. İnsanların birbirine tahammül edemez hale getirerek toplumsal huzuru bozmaktadır. Tüm ilçelerde artık park edilecek yer, yürüyecek kaldırım, gidilecek yer kalmamıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak motorlu araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için 2014 yılından itibaren inşaatlardan alınan otopark harcı ve otoparklardan alınan ücretlerin ilçelere göre dağılımı nedir?2014 yılından itibaren ilçe bazında kaç araçlık otopark açılmıştır” sorusunu sordu. Önerge üzerine konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altıntaş, önergenin yazılı olarak cevaplanacağını söyledi.

 

Toplantıda ayrıca Nysa Antik Kenti kazı çalışmalarına destek olunması hususu da oy birliğiyle karara bağlanarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmek üzere havale edildi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler