Takip Et

SON DAKİKA

Önce tanıyacak sonra tanıtacaklar

14 Mart 2018, Çarşamba 16:22

     


Sultanhisar Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'İlçemizi tanıyoruz, tanıtıyoruz projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, ilçeyi öncelikle yerel halkın tanıması gerektiğini belirterek ilçe için önemli bir yere sahip olan çilek festivalinin bir kısmının yeniden Nysa Antik kente taşınması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları ile hazırlanan 'İlçemizi tanıyoruz, tanıtıyoruz projesi'nin tanıtım toplantısı ADÜ Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Ahmet Hakkı Balcı Kampüsü konferans salonunda yapıldı. Proje kapsamında 2 bin 850 öğrenci, ilçenin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerini bir günlük geziler ile görme fırsatı bulacak.

 

ÖNCE İLÇE HALKI TANIYACAK

Projenin tanıtımını sunum eşliğinde gerçekleştiren Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, ilçenin ana ulaşım yolu üzerinde yer almasına rağmen ziyaretçi sayısının az olduğunu kaydetti. İlçede birçok doğal ve tarihi güzelliğin bulunduğunu söyleyen Bilgin, "İlçemizin, ilçemiz dışında çok fazla tanınmadığını, birçok turistik değerimizin çok az ziyaretçi sayısına sahip olduğunu hatta ilçemizdeki birçok insanımızın bile sahip olduğumuz değerleri bilmediğini, tanımadığını görmediğini, gezmediğini tespit ettik" diyerek projenin amacını özetledi.

İlçenin tanıtılması noktasında üniversite öğrencilerinin çok önemli olduğunu aktaran Bilgin, bu noktada öğrencilerin turizm elçisi olmasını hedeflediklerini belirtti.

 

NYSA ANTİK KENT BİR SÜRE DAHA ETKİNLİKLERE KAPALI

İlçede 70'li yıllardan sonra çilekçiliğin gelişmesiyle başlayan ve ilçenin tanıtımı noktasında önemli bir yere sahip olan 'çilek festivali'nin geçmiş yıllarda Nysa Antik Kentte yapılırken bugün ilçe merkezine taşınmasına ilişkin açıklama yapan Kaymakam Bilgin, "Antik tiyatroda meydana gelen çeşitli göçük ve kazalar sebebi ile oranın kullanılamayacağı şeklinde raporlar verilmiş. Şu anda restorasyon projesi hazırlanıyor. Amfi tiyatronun restore edildikten sonra çeşitli etkinliklerde kullanılabileceğini düşünüyoruz fakat şu andaki haliyle riskler içerdiği için vatandaşların zarar görmemesi için etkinliklere kapalı" dedi.

 

Proje kapsamında gezilecek yerler ise şu şekilde; Acharaka (Akaraka) Ören Yeri, Asmalı Cami, Tarihi Roma Köprüleri, Nysa Antik Kenti, Tarihi Yukarı Kavaklı Mahallesi, Tarihi Çarşı Camii, Malgaç Baskını Anıtı, Atça Özel İmar Planı, Atçalı Kel Mehmet Efe Anıtı, Atça Çomaklı Ovası Şehitler Abidesi, Hacı Kemal (Bayramyeri) Camii ve Tarihi Mimari Yapılar. (SİMGE ATA)







 
Son Eklenen Haberler