Takip Et

SON DAKİKA

Mide bulantısı şikayetiyle 20 öğrenci daha hastanelere kaldırıldı

14 Mart 2018, Çarşamba 14:13

     


Aydın'ın Karacasu ilçesinde, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 180 öğrenci taburcu edilirken, 20 öğrencinin daha hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, yaptığı açıklamada ilçede taşımalı eğitim gören bin 113 öğrenciden gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 180 öğrencinin taburcu edildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin gerekli incelemeleri yaptığını aktaran Büyüknalçacı, "Yemeklerden alınan numuneler analiz için İzmir'e gönderildi. Gıda zehirlenmesi üzerinde duruluyor lakin her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyoruz. Gerekli idari soruşturmayı da zaten dün başlatmıştık." dedi.

Tüm öğrencilerin evlerini tek tek ziyaret edeceğini söyleyen Büyüknalçacı, taburcu edilen 180 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu, bugün de mide bulantısı şikayetiyle 20 öğrencinin tedavi altına alındığını kaydetti.

Karacasu ilçesinde dün, bazı okullarda taşımalı sistem kapsamında öğrenim gören 180 öğrenci, Karacasu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından hazırlanan ve menüde tavuk etinin de bulunduğu öğle yemeğinin ardından rahatsızlanmıştı. Öğrenciler Nazilli Devlet Hastanesi ile Karacasu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler