Takip Et

SON DAKİKA

“Meslektaşımıza yapılan zorbalığı kınıyoruz”

14 Mart 2018, Çarşamba 11:52

     


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, 183 öğrencinin zehirlenmesi ile ilgili gelişmeleri takip eden Ses Gazetesi muhabiri Özgür Dedeoluk’un polis tarafından engellenmesine tepki göstererek, “Birkaç kendini bilmez polis memurunun meslektaşımıza yaptığı zorbalığı kınıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Gazeteciye yapılan muamelenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına da yaptığı açıklamasında; “Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde, 200’e yakın öğrencinin yediği yemekten zehirlenmesi nedeniyle Karacasu Devlet Hastanesi’nde konuyla ilgili gelişmeleri takip edip görüntüleyen Ses Gazetesi Muhabiri Özgür Dedeoluk, birkaç kendini bilmez polis memurunun zorbalığı ile karşı karşıya kalmış ve görevini yapması engellenmiştir. Meslektaşımızın maruz kaldığı orantısız tutumu, fotoğraf makinesinin alınarak görevini yapmasının engellenmek istenmesini, polis aracına götürülerek toplumun haber alma hakkının engellenmeye çalışılmasını esefle kınıyor, meslektaşlarımız Özgür Dedeoluk’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

 

VALİ KÖŞGER VE YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Yapılan zorbalığın cezasız kalmaması gerektiğini belirten Abdioğulları, “Tek amacı halkın haber almasını sağlamak olan meslektaşlarımıza yönelik bu tür saldırıların bölgemizde ve ülkemizde artık son bulmasını diliyor, Aydınlı meslektaşımızın maruz kaldığı bu izahı mümkün olmayan saldırının müsebbiplerinin cezalandırılması için başta Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu vesile ile Ege bölgesinde basın ahlak kurallarına ve toplumun ahlaki değerlerine riayet ederek mesleğini icra eden tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, Aydınlı meslektaşlarımıza tekrar geçmiş osun dileklerimizi ileterek, tüm basın emekçilerine selam ve saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler