Takip Et

SON DAKİKA

Gazi 'korsan'a çattı

14 Mart 2018, Çarşamba 08:05

     


Merkezi İzmir’de bulunan Eğitim Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı 55 yaşındaki polis gazisi Mehmet Ali Keskin, kendini engellilere adadı. Türkiye’nin 81 vilayetini gezerek, sattığı dergi ve kırtasiye malzemesinden elde ettiği gelirle engellilere tekerlekli ve akülü sandalye dağıttıklarını söyleyen Keskin, kendisi gibi engelli arkadaşı Mustafa Polat ile birlikte geldiği Karacasu'da, yardım adı altında halkın iyi niyetini kullanarak para toplayan korsan çalışanlardan dert yandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Keskin, “Korsan çalışan sahtekarlar yüzünden bize de sahtekar olarak bakıyorlar. Elmayla armudu birbirinden ayırmak lazım” diyerek yetkilileri insanların iyi niyetini kullanarak çıkar sağlayan korsanlara karşı mücadele etmeye çağırdı.

GÖNÜLLÜ ORDUSU İLE 81 VİLAYETİ GEZİYOR

Eğitim Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ali Keskin, üç buçuk yıl önce lenf kanserine yakalanan eşini kaybetti. Eşinin vefatından sonra kendisini engellilere adayan Keskin, 63 kişiden oluşan gönüllü ordusu ile Türkiye’nin 81 vilayetine dolaşarak engelliler yararına yardım topladığını söyledi. Sattığı dergi ve kırtasiye malzemesinden elde ettiği gelirle engellilere tekerlekli ve akülü sandalye dağıtan Keskin, gittiği her yerde korsan çalışanlar yüzünden hayırsever vatandaşların kendilerine de sahtekar gözüyle baktıklarını ifade etti.

“KORSANLAR YÜZÜNDEN BİZE DE SAHTEKAR GÖZÜYLE BAKILIYOR”

Polis Derneğine üye olduğu gibi engeliler yararına dergi satabilmeleri için TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dahil gerekli tüm izinleri alıp yasal olarak Türkiye’nin 81 vilayetinde çalıştıklarını aktaran Keskin, “Korsan çalışan bazı sahtekarlar, kendileri korsan dergi, gazete ve bağış makbuzu basarak engellileri kullanıp yardım topluyor. Korsan çalışan bu insanlara dikkat etmek lazım. Bu sayede halkın insani duygularını kullanarak deli paralar kazanıyorlar. Vatandaşlar da bunu gördüğü için bize de sahtekar gözüyle bakıyor. Burada yetkililere büyük görevler düşüyor. Korsanlarla mücadele etmek gerekiyor. O sahtekarlar yüzünden engellilere yardım toplayamıyoruz” dedi.

“AYNI KEFEYE KONMAK AĞRIMIZA GİDİYOR”

Bugüne kadar sattıkları dergi ve kırtasiye paraları ile Türkiye’nin her bir bölgesinden çok sayıda engelliye tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve gıda yardımı yaptığını belirten Keskin, polis mesleğine başladığı 34 yıl önce Kars’ın Digar ilçesi Dağçayır köyünde PKK terör örgütüyle girdiği çatışmada bir bacağını kaybettiğini söyledi. Protez bacağıyla Türkiye’yi karış karış gezip engelliler yararına kırtasiye malzemesi satan Keskin, “İnsanların iyi niyetini suistimal eden bu sahtekarlarla aynı kefeye konmak ağırımıza gidiyor. Bu korsanlarla mücadele edilsin. Elmayla armudu birbirinden ayırmak lazım” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler