Takip Et

SON DAKİKA

Çineli kadınlar sevgi üretiyor

14 Mart 2018, Çarşamba 08:56

     


Çine Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gıda Kursu'nda kurs gören kadınlar ustalaştı. Hünerli elleri ile yapmış oldukları ürünleri satışa çıkarmaya başlayan bu sayede halka güvenilir gıda ürünü sunan kadınlar ayrıca ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediyesi tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen gıda ürünleri kursunda eğitim alan kursiyer kadınlar ustalaştı. Ustalaşan kadınlar Çine Belediyesinin katkıları ile birlikte hamur işleri başta olmak üzere bir çok ev yapımı ürünler üretip, satarak kazanç elde etmeye başladı. Elde ettikleri kazanç ile aile ekonomilerine de katkı sağlayan kadınların ayrıca kendilerine olan öz güvenlerinin de arttığını ifade eden kurs öğretmeni Hülya Atasayar, "3 yıldır burada belediyemizin katkıları ile kadınlarımız ile birlikte hamur işleri başta olmak üzere bir çok gıda ürününü öğrendik, yaptık ve nihayet 3 yılın ardından da emeğimizin karşılığını almaya başladık. Biz kadınlar burada mantı, paşa böreği, erişte, toz biber, yuvarlama, salça, tarhana ve reçel çeşitleri gibi bir çok ürün yaparak, halkımızın en doğal şekilde beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken burada emek veren kadınlarımızın da ekonomik hayatlarını düze çıkarmada yardımcı oluyoruz. Gerçekten burada biz ürettiğimiz ürünlere sevgimizi de katıyoruz. Kaliteden, lezzetten, malzemeden kesinlikle ödün vermiyoruz. Ürünlerimize katkı maddesi, gıda boyası gibi sağlığa zararlı maddeler koymuyoruz. Biz kendimiz burada üreterek kendi çocuklarımıza bu ürünlerden yediriyoruz. Diğer hazır ürünlerdeki gibi ucuz gıdalar kullanmıyoruz. Amacımız halkayı genişletmek ve çok daha fazla kadın ile daha çok ailenin ekonomisini rahata kavuşturmak" diye konuştu.

 

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Çineli kadınların gerçekleştirmiş olduğu gıda üretimini belediye olarak desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Kaliteli, güvenilir ve lezzetli ev yapımı ürünler tüketmek isteyen ve en önemlisi çalışkan kadınlarımıza katkı sağlamak isteyen herkes siparişlerini belediyemize iletebilirler. Çineli üretken kadınlarımızı sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler