Takip Et

SON DAKİKA

Muhtar olursa ‘komşu günü’ düzenleyecek

14 Ocak 2019, Pazartesi 17:06

     


Siyasette kadının adını duyurmak ve yerel yönetimlerde daha etkin olmak isteyen Efeler Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Ülkü Dalar hedeflerini ve projelerini anlattı. Dalar, “Önceliğim vefa ve komşuluk olacak. Mahallemin komşuluk ilişkilerini geliştireceğim. Kadın ve gençlerin sosyal hayata katılmasını sağlamak için çalışacağım.” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Önceliğinin vefa ve komşuluk ilişkileri olduğunu söyleyen Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Ülkü Dalar, neden muhtar olmak istediğini anlattı. Dalar, “Evli ve 2 çocuk annesiyim, ev hanımıyım. 45 yaşındayım, eşim esnaf. Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla söz sahibi olmasından yanayım. Çünkü mahalleme kadın eli değerse vefanın artacağına, komşuluk ilişkilerinin de gelişeceğine inanıyorum. Bir dönem siyasete yakınlığımdan tecrübem var. Bunu da fırsat bilerek adaylığımı açıkladım. Benim mahallemde mevcut mahalle muhtarımız Hüseyin Akın'a karşı 3 kadın aday var. Rakiplerimin çoğunluk olarak kadın olması beni gururlandırıyor. Kazanmak elbette önemli ama siyasette ve yerel yönetimde cesaretli kadınları görmek inanın kazanmaktan daha önemli.” dedi.

"HİZMET ETMEYİ SEVİYORUM"

Konuşmasında samimiyet, vefa ve dürüstlük vurgusunda bulunan Ülkü Dalar, “Günümüzün yok olan kavramlarından bir tanesi komşuluktur. Ben komşuluk ilişkilerini yeniden inşa edeceğim. Hedefim mahallemde birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. Bu kapsamda işimin zor olduğunu biliyorum. Mesela komşu günleri düzenleyeceğim. Birbirini tanımayan komşuları tanıştırmak için toplantı ve etkinlikler düzenleyeceğim. Hizmet etmeyi sevdiğim için zorluklara göğüs gereceğime inanıyorum.” diye konuştu.

"SIKINTILAR BELLİ VAKİT KAYBETMEYE GEREK YOK"

Kurtuluş Mahallesinin yaklaşık 11 bin nüfusa sahip olduğunu, bunun yarısından fazlasını kadınların oluşturduğunu kaydeden Dalar, “ Mahallemizin sıkıntı ve sorunları belli. Merkez mahalle olduğumuz için nüfus sirkülasyonu oluyor. Bu durum belirli sıkıntılar getirse de olumlu yanları da var. Ben muhtar olduğum takdirde öncelikle hobi merkezleri, spor alanları, sosyal yaşam alanları ve gençlerimiz için kültür alanlarını çoğaltmak için yerel yönelimlerle hemen irtibata geçeceğim. Vakit kaybetmeye gerek yok.” dedi ve seçmenin kendisine güvenmesini istedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler