Takip Et

SON DAKİKA

Foça’dan kiraladığı tekneyle köpeğini kurtardı

14 Ocak 2019, Pazartesi 20:16

     


Manisa’da yaşanan sel felaketinin ardından üreticiler, su altında kalan çiftlik evlerindeki hayvanlarını kurtarmaya çalışıyor. Çiftlik evindeki ‘Ateş’ isimli köpeğini kurtarabilmek için günlerdir bekleyen 75 yaşındaki Nuri Yöniyer çareyi Foça’dan tekne kiralamakta buldu. Yöniyer kiraladığı tekneyle 3 gün sonra köpeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Manisa’da 3 gün boyunca etkili olan sağanak yağış sonrası sular altındaki kalan ovadaki bağ ve çiftlik evlerinde mahsur kalan hayvanları kurtarma ve besleme çalışmaları devam ediyor. Büyükbaş hayvanlar için teknelerle yem götürülürken küçükbaş hayvanlar da vatandaşların kendi imkanlarıyla kurtarılıyor. AFAD ekiplerinin de yardım ettiği çalışmalarda su seviyesinin hâlâ düşmemesi vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Şehzadeler İlçesi'nin Veziroğlu Mahallesi'nde bulunan çiftlik evindeki ‘Ateş’ isimli köpeğini kurtarabilmek için İzmir’in Foça ilçesinden tekne kiralayan Nuri Yöniyer, kiraladığı tekne sayesinde 3 günlük hasretin sonunda köpeğine kavuştu. 3 gün boyunca su içinde kalan köpeğin çok korkmuş olduğu görüldü.

Bu arada çiftlik sahipleriyse su baskınlarından dolayı hayvan yemlerinin ve çok sayıda malzemelerinin zarar gördüğünü ve açlık çeken hayvanları için botlarla yem taşıdıklarını söyledi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler