Takip Et

SON DAKİKA

"Germencik'i deve güreşlerinin Kırkpınar'ı yapacağız”

14 Ocak 2018, Pazar 16:46

     


Germencik’te geleneksel olarak düzenlenen deve güreşi festivalinin bu yıl 70'incisi yapıldı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen binlerce kişi, pehlivan develerin güreşlerini izleyerek keyifli bir hafta sonu geçirdi. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Germencik'i deve güreşlerinin Kırkpınar'ı yapacağız” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Germencik Alangüllü Arenası’nda düzenlenen Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 70. yıl nedeniyle 70 pehlivan deve ile yapıldı. Germencik 70. Deve Güreşi Festivali’ni izlemeye gelenlere, belediye ekipleri tarafından arena girişinde Türk Bayrağı dağıtıldı. Deve güreşlerini binlerce kişi izlendi.

 

AKIN YERİNDE DURAMADI

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın, 'Çılgın Akın' adlı devesi de `baş güreş` kategorisinde mücadele etti. Başkan Akın, devesi Harmandalı’dan Yüksellerin ‘Tekeli Hasan 2’ adlı devesiyle güreşirken, heyecandan yerinde duramadı. 10 dakika boyunca güreşen pehlivan develer, izleyicilerden büyük alkış aldı. İki deve yenişemedi.

 

“GERMENCİK’İ DEVE GÜREŞLERİNİN KIRKPINAR'I YAPACAĞIZ”

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı konuşmada 70'incisi düzenlenen festivalde Ege, Marmara, Akdeniz bölgelerinden gelen en namlı pehlivan develeri güreştirdiklerini belirterek, "Bu seneki deve güreşlerinde iddialı bir organizasyon yaptık. Dünya kupası gibi bir güreş organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Deve güreşlerinde önemli bir husus olan bu kolaylık sağlandığı için seyircilerimizin hepsi anlık güreşen develeri seyredebiliyor. Ege’nin dört bir yanından katılan seyircilerimizin beklentilerini karşılayabilmek mutluluk verici. Germencik'i deve güreşlerinin Kırkpınar'ı yapacağız” dedi.

 

GÜREŞLERİ KAYMAKAM IŞIK DA İZLEDİ

Dereceye giren deve sahiplerine çeşitli hediyeler ve kupalar takdim edildi. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen deve güreşlerini Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce güreş sever izledi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler