Takip Et

SON DAKİKA

Daylak güreşi bahane piknik şahane

13 Kasım 2017, Pazartesi 16:35

     


Aydın’da kış mevsiminin en önemli festivalleri arasında yer alan deve güreşleri hazırlıkları daylak güreşleri ile başladı. Efeler Kuyulu Arenası’nda yapılan daylak güreşlerini 7’den 70’e yüzlerce kişi izledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’in Kuyulu Mahallesi’nde üçüncüsü yapılan daylak güreşi, havanın sıcak olmasını fırsat bilenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Güreşleri çocukların yanı sıra aileler hep birlikte izlerken bir yandan da piknik yaptı. Aydın pulluk zirai aletleri sahibi Bülent Koç’un organizesini üstlendiği daylak güreşinde yaklaşık 500 kişiye keşkek hayrı da yapıldı. Aydın’ın çeşitli ilçe ve mahallelerinden gelen daylak develer, deve güreşleri öncesi antrenman yaparak güreşlere hazırlanıyor.

 

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, özellikle devecilerin güreşlere olan ilgisi yoğun oldu. Yapılan güreşlerin şenlik havasında geçtiğini söyleyen güreş komitesi başkanı Ergün Şentürk, “Ege’nin çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce kişi güreşlerimizi isledi. İnsanlar piknik havasında güzel bir gün geçirdi. Yörük Kültürü’nün devam ettirilmesini istiyoruz. Güreşimize katılarak bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu yıl Kuyulu Mahallesi'nde yedincisi gerçekleştirilecek deve güreşleri öncesi yapılan daylak güreşini Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya da izledi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler