Takip Et

SON DAKİKA

Hamal değil, yardımseveriz

13 Kasım 2016, Pazar 09:30

     


Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi ve aynı zamanda Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Üyesi Ayla Türkkan mavi kapak projesinin aldatmaca bir proje olduğunu iddia eden Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’i kınadı. Mavi Kapak Projesinin engellilere umut olduğunu söyleyen Ayla Türkkan, 'Hamal değil, yardımseveriz' diyerek, Başkan Dilmen'e, “Biz bu projeden vazgeçer isek siz Türkiye’deki tekerlekli sandalye bekleyen bütün engellilere tekerlekli sandalye temin edecek misiniz” diye sordu.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’nin 2011 yılından bu yana sürdürdüğü ve şu ana kadar toplam 460 nitelikli tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyleyen Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi ve aynı zamanda Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Üyesi Ayla Türkkan projenin aldatmaca olduğunu düşünen Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’e sitemini şu sözleriyle ifade etti: ''Biz sınıf olarak bu projeyi ilçemizde sürdürmeye devam edeceğiz. Akıllı bir kişi bu projenin her açıdan mükemmel olduğunu bilir. Projeye aldatmaca diyerek bizim gibi yardımsever insanları hamal yerine koyan ve denetleme mekanizmasını sadece kapaklar ile aldatılabileceğini düşünen ve insanları bu hayırlı projeden uzaklaştırma çabası içerisine giren Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen’i kınıyoruz. Eğer pet şişelerin toplanması gerekiyor ise ki hayatın her köşesinde var olan şişelerin toplanması da mümkün olmayacaktır, bu işi şirketlere yüklemek doğru ya da yanlış bizi ilgilendirmiyor. Duyarlı vatandaşlarımız belediyemizin farklı bölgelere koyduğu geri dönüşüm kutularına şişeleri atıyorlar. Şişeleri toplamanın da yolu halkı bilinçlendirmekten başka bir yerden geçmez. Sadece kapak toplanarak, toplanan kapaklar kadar sanki şişe toplanmış gibi gösterilerek firmaları denetleyen müfettişlerin kandırılabileceği düşüncesini de mantıklı bulmuyoruz. Biz kapak topluyoruz, çünkü bizim gibi yürüyemeyen, koşamayan, evin penceresinde özgürce gezebilen insanları üzüntüyle izleyen engelli vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Topladığımız kapaklar ile bir engellimizin dışarı çıkmasını sağlayabilir isek dünyanın en mutlu insanları biz olacağız. Bizler hamal yerine konulan değil, yardımsever insanlarız. Başkana soruyoruz, biz kapakları toplamadığımızda şirketler pet şişeleri toplayacak mı? Biz bu projeden vazgeçer isek siz Türkiye’deki tekerlekli sandalye bekleyen bütün engellilere tekerlekli sandalye temin edecek misiniz?

BAŞKAN HÜSEYİN DİLMEN MAVİ KAPAK PROJESİNİN ALDATMACA OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Türkiye’de sürdürülen “Mavi Kapak” projesinin aldatmaca olduğunu öne sürmüş ve başlatılan kampanyanın aslında vatandaşlara hamallık yaptırmaktan başka bir işe yaramadığını öne sürmüştü. Dimen, pet şişe üreticilerinin, ürettikleri pet şişeleri toplamak ve geri dönüştürmekle yükümlü olduğunu, bu da hem zor hem de yüksek maliyetli olduğu için böyle bir zahmete girmektense vatandaşlara çevreye ve sağlığa zararı olan mavi kapakları engellilere tekerlekli sandalye verme bahanesiyle toplatıp bu zahmetten kurtulduklarını iddia etmişti. (OSMAN YURTTAŞ)

'Mavi Kapak' projesi bir aldatmacaymış

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler