Takip Et

SON DAKİKA

‘Toplumlar layık olduğu şekilde yönetilirler’

13 Ekim 2018, Cumartesi 17:29

     


Aydın Barosu’nun seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde, Aydınlı avukatlar genel kurula duyarsız kalınca, Divan Başkanı Sümer Germen, “İki yılda bir yapılan genel kurula gelme lütfunda bulunmayan arkadaşlarım için, ‘Toplumlar layık olduğu şekilde yönetilirler’ lafı burada cuk diye oturuyor” diye tepki gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu’nun Olağan Genel Kurulu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Divan Başkanlığına Aydın Barosu’nun eski başkanlarından Sümer Germen seçilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde genel kurula başlandı.

“BU SÖZ BURADA ‘CUK’ DİYE OTURUYOR”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Divan Başkanı Sümer Germen konuşmasına, Aydın Barosu’nun bin 200’e yakın üyesi bulunmasına rağmen yaklaşık 100 civarı katılım sağlandığı için sitem ederek başladı. Germen, ”Şuan buradaki katılımın, genel sayımızın onda birinden bile az olduğu görülmekte. Gerçekten idareciler üzerinde çok büyük olumsuzluklar yaratıyor, yani geleceğine ve kendi mesleği açısından. Duyarlı olmayan, iki yılda bir yapılan genel kurula gelme lütfunda bulunmayan arkadaşlar, hep beraber bu sorunların üstesinden gelebiliriz diye düşünmek gerekir. O zaman da ‘Toplumlar layık olduğu şekilde yönetirler’ lafı burada ‘cuk’ diye oturuyor. Ama biz ve bizim kuşak bugüne kadar hep hukuk, demokrasi, insan hak ve özgürlüğü, eşitlik mücadelesi temelinde, üniter devlet yapısının korunması, devlet anlayışı içinde mücadele ile geldi bugüne kadar. Bundan sonrada bu mücadelenin devam ettirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“100 YILLIK BİR GELENEĞE SAHİP”

Sümer Germen’in konuşmasını uzatması nedeniyle Av. Akın Yakan, “Buradan Divandan bir an önce gündem maddelerinin geçilmesini istiyorum. Eğer sayın yönetim kurulu kendi raporunun görüşülmesi sırasında divan başkanının görüşü varsa çıksın ve ifade etsin. Dakikalar boyunca açılış konuşması adı altında Sümer Germen’in hikayelerini dinlemek istemiyoruz” diye tepki gösterdi. Germen, Aydın Barosu genel kurulu geleneğinde bunun mevcut olduğunu belirterek, konuşmasını devam etti. Daha sonra Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Cumhuriyet ile yaşıt olan Aydın Barosu’nun 100 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu ve bu bilinçle, olgunluk içinde genel kurullarını gerçekleştireceklerini ifade etti.

“BUNDAN KİMSEYE FAYDA OLMAZ”

Genel Kurula katılan Kongreye katılan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, meslektaşlarına seslenerek, sözlerine 2 yıllık görev yapan yönetime teşekkür ederek başladı. Tezcan, “Türkiye, dört temel meseleye odaklanmalı. Üretim, eğitim, adalet, sosyal devlet. Bunların içinde hukukun üstünlüğünü sağlamadan bir ülkede demokrasiyi kurmak, ülkenin ekonomik anlamda dünyayla rekabet etmesini sağlamak, müreffeh bir toplum oluşturmak mümkün değil. Sorun, yargının birileri tarafından teslim alınmasının ötesinde, uluslararası şantaj malzemesi haline getirilmesidir. Son tahliye olayında görüyoruz ki, yargı, iktidar sahiplerinin iktidarını güçlendirmek için kontrol etmeye çalıştığı bir mekanizma halinde kirletilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda uluslararası pazarlıkların da malzemesi edilmek isteniyor. Bundan kimseye fayda olmaz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mevcut Başkan Gökhan Bozkurt ile Yönetim’de yer alan Asiye Yalçın’ın konuşma sırası için kura çekimi gerçekleştirildi. Başkan Bozkurt, centilmenlik örneği göstererek konuşma sırasını Asiye Yalçın’a vermek istese de, Yalçın bunu kabul etmedi. Başkan Bozkurt, 2 yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri anlatan bir konuşma gerçekleştirirken, Aydın Baro Başkan Adayı Asiye Yalçın, projelerini anlattı. Yönetimin faaliyet raporlarının oylanmasının ardından Genel Kurulun 1. günü tamamlandı. Genel Kurulun ikinci gününde baro organlarının seçimleri gerçekleşecek.

Aydın Barosu Genel Kurulu’na, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül ve CHP eski milletvekillerinden Fatih Atay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Evrim Karakoz, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve avukatlar katıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler