Takip Et

SON DAKİKA

Görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

13 Ekim 2017, Cuma 14:56

     


Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü nedeniyle valilik önünde çelenk töreni düzenledi. Çelenk töreninin ardından Adnan Menderes Bulvarı’nda kortej yürüyüşü yapıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Törene dernek üyeleri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, Aydın Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri katıldı.

Çelenk töreninde konuşan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, Beyaz Baston’un dünyadaki tüm körler için bir sembol olduğuna dikkat çekti. Özen, “Değerli destekçilerimiz bizler için yaşamsal faaliyetleri sürdürmek bir hayli zor. Fakat önümüzdeki engelleri birlikte aşabilme adına etrafınızdaki ve devletin temsilcileri sizleri destekliyorsa engeller kolaylıkla aşılıyor” dedi.

Çelenk töreninin ardından dernek üyeleri ve katılımcılar Atatürk Kent Meydanı’ndan başlayarak Adnan Menderes Bulvarı’nda kortej yürüyüşü yaptı. Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’un da katıldığı yürüyüşte katılımcılara beyaz baston dağıtıldı. Sık sık “Beyaz Baston özgürlüktür” sloganının atıldığı yürüyüşte öğrencilerin görme engellileri anlamak için gözlerine siyah bant taktığı görüldü. (HASAN ALP ŞAHİN)







 
Son Eklenen Haberler