Takip Et

SON DAKİKA

Atık pil toplamada Germencik birinci

13 Ekim 2017, Cuma 14:59

     


Türkiye genelinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’in başlattığı Atık pil toplama kampanyasına Germencik Belediyesinin sağladığı katkı ilçeye birincilik getirdi. Germencik Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğünün ilçe genelinde okulları ziyaret ederek yaptığı eğitimler sonucu öğrenciler kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl TAP tarafından düzenlenen ve 2016/2017 eğitim öğretim döneminde Germencik Belediyesinin katkı sağladığı atık pillerin geri dönüşümü ve ekonomiye tekrar kazandırılması projesi kampanyası ile en çok pili toplayan 2. Grubun 1. Si Germencik Şehit Cafer İlkokulu oldu. 496 kg atık pil toplayan Şehit Cafer İlkokulu öğrencilerine renkli printer, 441 kg atık pil toplayan ve 2. Olan Çine Atatürk İlkokuluna Spor seti, 3. Olan ve 140 kg atık pik toplayan Didim Akbük Nurullah Kocabıyık İlkokuluna ise Satranç seti ve eğitim panosu hediye edildi.

 

Kampanyayla ilgili Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın “Atık pillerdeki cıva, kurşun ve kadmiyumun kansere yol açtığı biliniyor. Hayatımızı kolaylaştıran pillerin ömrü bittiğinde ise hayatımızı kabusa çevirmeye neden olabiliyor. Bu amaçla TAP’ın başlattığı atık pil toplama kampanyasına Germencik belediyesi olarak verdiğimiz eğitimler sonucu destek olduk. Pillerin ömrü bittiğinde onları doğaya terk ederek, dünyamızı yaşanmaz hale getirmeyelim. Pillerimizi atık pil toplama kutularına atarak hem geleceğimizi hem de ekonomimizi kurtaralım. Germencik Belediyesi olarak bu yıl içerisinde de bu planlamayı yapıp uygulayacağız. Şehit Cafer İlkokulu kampanyaya sağladığı katkı ile 496 kg pil topladı ve 1. Olarak renkli printer kazandı. Öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Milenyumun z kuşağı bu kampanyada üzerine düşen görevi layıkı ile yerine getirdi” dedi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler