Takip Et

SON DAKİKA

Yetkililer kaçak ağaç kesimine karşı uyardı

13 Ekim 2016, Perşembe 17:28

     


Aydın Orman İşletme Müdürlüğü, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kaçak ağaç kesimlerine karşı önlemlerini artırdı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, kaçak ağaç kesimin cezasının olduğunu hatırlatarak, “Kişi kestiği ağacın sayısına ve cinsine göre para cezasına ya da hapis cezasına çarptırılabiliyor” dedi.

Aydın’da havaların soğumasıyla birlikte Aydın Orman İşletme Genel Müdürlüğü kaçak kesimine karşı denetimlerini artırdı. Özellikle yerleşim birimleri yakınındaki ormanlık alanlarda kaçak kesimin gerçekleştiğini belirten yetkililer, “Alınan tedbirlerle kesime müsaade etmeyeceğiz. Bir ağacın kolay yetişmediğini unutmayalım” diye konuştulr.

Orman içi yerleşim yerlerinde üretim artıklarından kalan parçaları çok cüzi miktarlarda vatandaşa verdiklerini belirten yetkililer, “Yakacak ihtiyacı olan kişiler, üretim artıklarından kalan parçaları çok cüzi miktara temin edebiliyorlar. Ekiplerimiz sürekli olarak ağaçlık alanları kontrol ediyor. Vatandaşlarımızın kaçak kesime karşı duyarlı olmasını istiyoruz. Kaçak ağaç kesimlerini ALO 177 hattına bildirsinler. Ağaçların geleceğimiz için önemli olduğunu unutmayalım” dediler. (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler