Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'ın yöresel ürünleri Ankara'da tanıtılacak

13 Ekim 2016, Perşembe 18:59

     


Aydın'daki ziraat odalarının başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ortaklığında 18 Ekim Salı günü Ankara’da düzenlenecek Dünya Gıda Günü etkinliğine katılacak. Etkinlikte stant açacak olan Aydın ziraat odaları, ilin yöresel ürünlerini tanıtacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Ziraat Odası’nda olağanüstü toplanan Aydın'daki ziraat odalarının başkanları, Ankara’da düzenlenecek olan Dünya Gıda Günü etkinliği ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, FAO ve TZOB ortaklığında gerçekleştirilecek olan Dünya Gıda Günü etkinliğe katılacak olan odaların başkanları, ziyaretçilere Aydın’ın yöresel ürünlerini hediye etme kararı aldı.

“ZEYTİNİNDEN İNCİRİNE, NARINDA KESTANESİNE”

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Rıza Posacı, her oda başkanın kendi bölgesindeki yöresel ürünlerden getireceğini belirterek, “Başkanlarımız belirli adetlerde kendi bölgelerindeki ürünleri getirecek, biz de oluşturacağımız hediye paketinin içine koyacağız. Karacasu’dan 500 adet 250 gramlık zeytinyağı, diğer bölgelerden incir, nar, kestane, künar, ceviz, zeytinyağı sabunu gibi birçok ürün gelecek” dedi.

Ankara’da açılacak olan stantta Aydın’ın ürünlerinin tanıtılacağını belirten Posacı, sözlerine şöyle devam etti: “Böylelikle Aydın’ın yöresel ürünlerini de gelen ziyaretçilere tanıtıp hediye etmiş olacağız.” (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler