Takip Et

SON DAKİKA

Kadın kasap erkeklere taş çıkartıyor

13 Ağustos 2017, Pazar 10:00

     


Efeler’de yaşayan 45 yaşındaki Sevilay Köseoğlu, yaptığı meslekle erkeklere taş çıkartıyor. Hayalini kurduğu baba mesleği kasaplığı yapan Köseoğlu, “ Kadınlar isterse her şeyi yapar” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Ata Mahallesi’nin tek kadın kasabı Sevilay Köseoğlu, işini severek yaptığını söyleyerek kasaplığın baba mesleği olduğunu belirtti. Çocukluğundan beri kasap olmanın hayalini kurduğunu dile getiren Köseoğlu, “Kasaplık baba mesleği olunca bizde onun içinde büyüdük. Babama hep özenirdim, işini titizlikle yapan biriydi. Hayalini kurduğum mesleği 5 yıldan bu yana yapıyorum” diye konuştu. 20,30 kilogramlık etleri tek başına kaldıran ve tüm işlemleri tek başına yapan Köseoğlu, “Kasaplık zor bir meslek ama işimi çok seviyorum. ‘Kadından kasap mı olur’ düşüncesini mahallemde kırdım. İlk başta durumu yadırgayanlar oldu ama zamanla bu duruma alıştılar. Kadınların her işi yapabileceğine inanıyorum. Kadın yeter ki istesin” ifadelerini kullandı.

KASAPLIĞIN YANINDA MARKETTE İŞLETİYOR

Kadın eli tüm meslek gruplarına değerken, Sevilay Köseoğlu kasaplığın yanında aynı zamanda markette işlettiğini söyledi. Marketindeki tüm rafları dantelle donatarak markete ayrı bir hava katan Köseoğlu, “Hem anne hem de iş kadınıyım. Evimin düzenini işimde de sağlıyorum. Kadınlarımız kendine güvensinler ve istedikleri işi yapsınlar" dedi. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler