Takip Et

SON DAKİKA

"Çeşmeyi açmaya korkuyoruz"

13 Ağustos 2017, Pazar 16:58

     


Sultanhisar Malgaçemir Mahallesinde oturan Celal ve Güler Coşkun çifti, kendilerine kesilen su ödeme tebligatını görünce şok oldu. Kendilerine gelen faturayı gören aile "Artık çeşmeyi açmaya korkar olduk" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Malgaçemir Mahallesi sakinleri, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından mahallelerine hizmet yapılmaması ve kendilerine kesilen su faturalarını isyan etti. Vatandaşlar, 270 hane ve 680 nüfuslu mahallede, dağdan gelen iki ayrı su hattının sadece birinin faal olduğunu ve diğer hattan gelen şebekenin kaynakları bakımsızlıktan su gelmediğini söyledi. Mahalle halkı faal olan şebekede de arıza olması durumunda, susuz kalmaktan korktuklarını ifade etti.

"KUYU TEHLİKE ARZ EDİYOR"

Malgaçemir Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı ve 1. sıra Aza Süleyman Cantürk, 420 rakımda kurulu olan mahallenin su kaynakları bin 300 rakım yüksekliğindeki dağlardan geldiğini söyledi. Cantürk, Kuru Ovacık Mevkisi Kumpirlik Deresiden gelen su hattında 6 ayrı kaynak olduğunu, bu kaynakların bakımsız olmasından dolayı mahalleye su gelmediğini söyledi. Cantürk, "Bu hatta bulunan su kaynaklarının dere içinde açıkta olması nedeniyle bu hattan su gelmiyor. ASKİ yetkililerine bu dere içinde bulunan su kaynaklarının betonarme örtü altına alınması ve hattın borularının da düzgün bir şekilde bağlantısı yapılması gerektiğini söyledim. Fakat, bu talebimiz dikkate alınmadı. Şuanda mevcut su kaynakları açıkta ve içinde her türlü hayvan gezmekte. Diğer su hattına göre bu bölgeden gelen suyumuz daha kaliteli, buranın düzenleme yapılıp depomuza gelen bölgeye kadar bakım yapılmasını istiyoruz. Diğer hattımızda da zaman zaman kesinti yaşadığımız oluyor ve su sıkıntısı çekiyoruz. Ayrıca iki yıl önce mahalle içinde yüz metre civarında kanalizasyon döşemesi yapıldı, ama kanalizasyon kuyusunun üstü o günden beri kapağı getirilip kapatılmadı. Üstü açık bu kuyu büyük tehlike arz etmekte, her an buraya çocuk veya hayvan kaçmasından korkuyoruz" dedi.

"İKİ KİŞİLİK AİLEYİZ"

Mahalleli, ASKİ tarafından kendilerine hizmet edilmemesine rağmen kesilen su faturalarına isyan etti. Eşi Güler Coşkun ile birlikte sadece iki kişinin yaşadığı eve Ağustos ayında 97 lira fatura geldiğini dile getiren Celal Coşkun (76), "Ben yüzde 60 özürlüyüm ve iki kişilik bir aileyiz. Bize gelen faturaya baktığımda, 16 liralık su kullanmışım. Fakat, faturanın toplam tutarı 97 lira. Bizim kullandığımız suların daha önce 5 ayrı hayırsever tarafından bağışlandığını biliyorum. Şuan iyi su hattımız arızalı olduğu için su gelmiyor, hem de bu kadar fatura kesiliyor" diye konuştu. Eşi Güler Coşkun (68) ise, "Biz sadece ev ve kendi ihtiyacımız için su kullanıyoruz. Bir aylık bu kadar fatura geliyor. Artık biz çeşmeyi açmaya korkar olduk" ifadelerini kullandı.

21 lira 30 kuruş tutarında su tüketimine karşı 102 lira 32 kuruşluk ödeme tebligatı geldiğini söyleyen bir başka mahalleli de, "Biz öncelikle köyümüzü geri istiyoruz. Öncelikle köyümüz elimizden alınıp mahalleye dönüştü, şimdi de faturalarımız kat kat arttı. Bu faturalar bu şekilde geldiği sürece, ödeyemeyen ve cezaya çarptırılan vatandaşlarımız olacak" diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler