Takip Et

SON DAKİKA

Mesutlu halkı daha da 'Mesut' oldu

13 Temmuz 2018, Cuma 22:08

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, gerçekleştirilen fıstık çamı sertifikası dağıtım töreninde, “Bu topraklar için can verdiysek, bu toprakların zenginliklerinden, nimetlerinden en iyi şekilde istifade edeceğiz” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

Efeler İlçesi Mesutlu Mahallesinde 988 fıstık çamı ağacının bulunduğu arazi 38 eşit parsele bölünerek ailelere çekilişle dağıtıldı. Mesutlu Mahallesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen fıstık çamı sertifika dağıtım törenine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler İlçe Kaymakamı İzzettin Sevgili, Muğla ve Aydın Orman İşletme Müdürleri ile protokol üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Ormanlık alanların Aydın’da yüzde 40’lık paya sahip olduğunu belirten Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, gelir getirici Orman Projesi kapsamında ceviz, badem, kestane gibi ağaçlar diktiklerini ifade etti. Çelik, 2006 yılında yapılan ağaçlandırma neticesinde 988 adet fıstık çamı diktiklerini söyleyerek, Mesutlu Mahallesi'nde yaşayan 38 aileye bu fıstık çamlarını eşit miktarda dağıtıldığını ifade etti.

 

"UMARIM BU TOPRAKLARIN NİMETLERİNDEN YARARLANIRSINIZ"

Doğanın zenginliklerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ise, “Bu topraklar için can verdiysek, bu toprakların zenginliklerinden, nimetlerinden en iyi şekilde istifade edeceğiz. Bunu devlet ve milletin kucaklaşmasıyla sağlayacağız. Vatandaşımızın ihtiyacını en iyi şekilde belirleyerek çalışacağız. Umarım çoluk çocuğunuzla birlikte bu toprakların nimetlerinden yararlanırsınız” dedi.

 

Daha sonra düzenlenen çekiliş ile 38 ailenin parselleri belirlendi. Her aileye 26 fıstık çamı ağacının düştüğü törende Vali Köşger, vatandaşlara sertifikalarını dağıttı. Parsel sahibi aileler ormanlık alanın 49 yıllığına kullanmaya hak kazandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler