Takip Et

SON DAKİKA

İŞKUR Aydınlı engellileri iş sahibi yapıyor

13 Temmuz 2018, Cuma 18:02

     


Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü’nün Aydın’da engelli istihdamına yönelik destekleri devam ediyor. En son işini kurmak isteyen üç engelli vatandaşa 122 bin liralık hibe desteği sağlayan İŞKUR, temsili hibe çeklerini Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle teslim teslim etti.

Restoran, arıcılık ve tıbbi malzeme satışı üzerine kendi işini kurmak isteyen üç engelli vatandaşa toplamda 122 bin TL’lik hibe desteği vererek sevindiren İŞKUR, 2018 yılı ilk döneminde projeleri onaylanan Türkan Yıldırım, İbrahim Tanırkan ve Şerife Yılmaz Çelen’e temsili hibe çeklerini Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle teslim etti.

VALİ KÖŞGER ENGELLİLERE ÇAĞRI YAPTI

Aydın’da bugüne kadar kendi işini yapmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşların projelerine 2016 yılından bu yana toplamda 285 bin TL’lik hibe desteği sağlayan İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen "İdari Para Cezaları Fonu" kullanılarak kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin projelerine hibe desteği sağlamaya devam ediyor. İŞKUR’un engelli istihdamına yönelik destekleri kapsamında 1. Dönem Proje çağrısında yapılan başvuruların, Aydın Valiliği başkanlığında oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun onayından sonra paydaş kurumların yer aldığı komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, üç proje sahibi hibe desteği almaya hak kazandı. Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle üç engelli vatandaşa çekleri teslim edilirken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, devletten hibe desteği alarak işlerini kuran ü engelli vatandaşı tebrik ederek Aydın’da yaşayan engellileri proje başvurusu yapmaları çağrısında bulundu.

“BAŞVURUDA BULUNAN İNSAN SAYISI AZ”

Temsili çeklerin teslimi sırasında konuşan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, projelerden faydalanmak isteyen engellilerin en az yüzde 40 oranında engelli sağlık raporuna sahip olması gerektiğini ve değerlendirmelerin ardından başarılı bulunan projelere 50 bin liraya kadar karşılıksız hibe desteği verildiğini söyledi. 2016 yılından bu yana engelli vatandaşlara kendi işlerini kurmaları için 285 bin 800 lira hibe desteği sağlandığını dile getiren Terzi, kurumun projeye ayırdığı bütçenin oldukça fazla olduğunu ancak başvuruda bulunan insan sayısının az olduğunu söyledi. Vali Köşger’den hediye çeklerini teslim alan engelli vatandaşlardan 56 yaşındaki Türkan Yıldırım’ın Efeler ilçesinde yöresel ev yemekleri restoranı, 26 yaşındaki Şerife Yılmaz Çelen’in Nazilli’de tıbbi malzeme satış merkezi ve 57 yaşındaki İbrahim Tanırkan’ın da Kuşadası’nın Yeniköy Mahallesi’nde arıcılık faaliyetinde bulanacakları bildirildi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler