Takip Et

SON DAKİKA

Acil 'kan' aranıyor

13 Temmuz 2017, Perşembe 16:13

     


Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Aydın’da kan bağışının düştüğünü söyleyerek, 18-65 yaş arası herkesi kan bağısında bulunmaya çağırdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci yaşanan sıcaklıklar nedeniyle kan bağışının azaldığını belirterek, “Ramazan ayında kan bağışlarımız iyice azalmıştı, arkasından yaşanan sıcaklıklarla bağışlarda düşüş var. Vatandaşlarımıza kan bağışı konusunda çağrıda bulunuyoruz. Kan vererek bir kişinin hayatını kurtabilirsiniz” dedi.

Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor Rıdvan Şenol da, Ege bölgesinde kan stoklarının azaldığını dile getirerek, “Ege bölgesinde 5 bin ünite kan her zaman olurdu fakat bu rakam şimdi 3 binlere düştü. Özellikle bu yıl kan bağışlarında ciddi bir azalma oldu. Bunun sebebi de Ramazandan sonra yaşanan sıcak havalardır. Efeler’de Atatürk Kent Meydanı’nda mobil aracımızla geceye kadar hizmet veriyoruz. Sabah dışarı çıkmayan vatandaşlarımızı gece kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Aydın’ın yaz aylarında nüfusunun ikiye katlandığını belirten Şenol, “Bölgemizde Didim ve Kuşadası gibi tatil bölgelerimiz var. Yaz ayında çok fazla turist geliyor kan ihtiyacı daha da artıyor. Bizim birçok bölgemizde bağış noktalarımız var. Sitemize girerek kendilerine en yakın merkezi öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

Kurum ve kuruluşlara da kan bağışı çağrısında bulunan Şenol, sözlerine şöyle devam etti: “Aydın’daki kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Kurumda ki çalışanlar kan bağışın da bulunursa binlerce hayatı kurtarabiliriz. Kan bağışında bulunmak isteyen kurumların ayağına biz gidiyoruz. İşlerini aksatmadan bağışta bulunmasını sağlıyoruz.” (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler