Takip Et

SON DAKİKA

Didim ve Kuşadası, Rusya’daki Türkiye Festivali’nde tanıtılacak

13 Haziran 2017, Salı 09:11

     


Didim ve Kuşadası dahil olmak üzere Türkiye’deki turizm sektörü temsilcileri, Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek Türkiye Festivali'ne katılıyor. Festival, Kuşadası ve Didim'e de önemli katkı sağlayacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası ve Didim’in de aralarında bulunduğu Türkiye’deki turizm sektör temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak Türkiye’nin ana pazarlarından Rusya’da önemli bir projeye imza atıyor. Türkiye Festivali’nde, Aydın’ın bölgesel değerleri ve turizm zenginlikleri de sergilenecek. Festivale, Didim’den Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyonu ve Didim Ticaret Odası Meclisi Üyesi Hikmet Atilla da katılacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) tarafından desteklenen Türkiye Festivali, Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da yapılacak. 16-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Festivali'nde, Türkiye'nin önemli turistik, kültürel ve sanatsal değerleri yer alacak.

 

DOSTLUĞUN GELİŞİMİNE HİZMET EDECEK

Yaklaşık 100 bin ziyaretçinin beklendiği Türkiye Festivali ile iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine de katkı sağlanması hedefleniyor. Türk ve Rus sanatçıların aynı sahneyi paylaşacağı festivalde, edebiyat söyleşileri, defileler, gastronomi sunumları, Türk el sanatlarından örnekler yer alacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Moskova'da gerçekleşecek Türkiye Festivali ile iki ülke ilişkilerine çok boyutlu bir katkı sağlayacaklarını söyledi. Ayık, “Bu festivali düzenlemekteki amacımız, iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek ve ivme kazandırmaktır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adım ile hızla normalleşen Türkiye-Rusya Federasyonu ilişkilerini daha da geliştirmek ve güçlendirmek için bizler de sektör temsilcileri olarak elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi. Festivalde, turizm destinasyonları, oteller ve sağlık kuruluşlarının kendilerini tanıtma imkanı bulacağını aktaran Osman Ayık, projeye destek veren vali, kaymakam, belediye başkanları ve sektör temsilcilerine teşekkür etti. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler