Takip Et

SON DAKİKA

"Bugün kazanılan haklar, yılların mücadelesine dayanıyor"

13 Haziran 2017, Salı 21:21

     


Yeni çıkarılacak yasa ile kıdem tazminatının fona devredilecek olmasına Aydın EMEP İl Başkanlığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

EMEP Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, parti adına konuşan EMEP İl Başkanı Abdurrahman Saran, "Fon sisteminde kıdem tazminatı hakkının güvence altına alınacağı ifade ediliyor. Oysa işin aslı başka. İşveren örgütleri daha kolay işçi atabilmek için kıdem tazminatı hakkının küçültülmesini istiyor. Hükümetin derdi de bu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun çalışma bakanıyken 'İşveren kıdem tazminatı yüzünden işten çıkaramıyor. İşverenimizin kıdem tazminatı yüzünden kabus görmesini istemeyiz' demişti. Fon sisteminde bu güvence olmayacak, kıdem tazminatı enflasyon karşısında değer kaybedecek" dedi.

Yaşanan iş cinayetleri ve hak ihlallerine de değinen Saran “İş sağlığı ve iş güvenliği, işçinin insan olarak görülmesidir. Bugün kazanılan haklar yılların mücadelesine dayanıyor. Her yıl iş cinayetleri ve meslek hastalıkları artıyor. İş sağlığı ve iş güvenliği kapsamındaki haklar, ücret ve sosyal haklar kategorisini aşan bir öneme sahiptir. Onun için eğer işçiler, sendikalar ve siyasal örgütlerin bu yasaları hemen uygulamasını sağlamazsa sermaye güçleri bu yasayı hiç yürürlüğe koymayacaktır" diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler