Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'daki milli parkın sahilleri atlı jandarma timine emanet

13 Haziran 2017, Salı 17:07

     


Kuşadası'nda koyları ve endemik bitkileriyle dikkati çeken Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda sahil ve koyların güvenliğini sağlayan atlı jandarma timleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Coğrafi konumu, bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğiyle 27 bin 598 hektarlık alana sahip milli parkta yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığından gelen ve milli park içerisindeki Kavaklı Jandarma Karakolu emrine verilen atlı jandarma timi, yaklaşık 15 kilometrelik alanda güvenliği sağlıyor.

 

Atlı timler, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun, Karasu koylarında ve sahillerinde gün içerisinde belirli aralıklarla devriye geziyor.

 

Bölgeye gezmeye gelen Melek Ilgaz, atlı timlerin görev yapmasını memnunlukla karşıladığını belirterek, özellikle hem atların hem de jandarmaların bakımlı olmasının dikkat çekici bulduğunu söyledi.

 

Vatandaşlardan Muhammet Irmak ise uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, "Sahillerde insanlara güven ortamının sağlanması çok güzel. Son zamanlarda bu şekilde güvenliğin arttırılması da bizi ayrıca memnun etti. Burada motosiklet timleri de gezebilirdi ama doğal ortamda atların olması tabi ki daha güzel." dedi.

 

 

Kuşadası ilçesinde koyları ve endemik bitkileriyle dikkati çeken Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda sahil ve koyların güvenliğini sağlayan atlı jandarma timleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. (FERDİ UZUN-AA) 

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler