Takip Et

SON DAKİKA

Hileli zeytinyağına dikkat!

13 Mayıs 2017, Cumartesi 10:00

     


Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, piyasada zeytinyağı adı altında çok çeşitli yağ satıldığını belirterek hileli zeytinyağlarına karşı vatandaşları uyardı.

Zeytinyağının sahtesinin insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Bosnalı, vatandaşları bildikleri ya da güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya davet etti. Zeytinyağı alırken koku, renk ve fiyatına bakılması gerektiğini söyleyen Bosnalı, “Gerçek zeytinyağı boğazı hafif yakar, zeytin meyvesine yakın bir koku alınır ve rengi sarımtıraktır. Vatandaşlar, zeytinyağı alırken bunlara dikkat etmelidir. Bazen bunlar bile yanıltıcı olabiliyor o yüzden aldığınız ürünlerden şüpheleniyorsanız mutlaka test yaptırın” dedi.

FİYATI DÜŞÜK YAĞLARA DİKKAT

Piyasada 15 liranın altından satılan yağların sahte olabileceğini vurgulayan Bosnalı, “Bu yıl için zeytinyağı fiyatı 15 liradır. Siz 15 liranın altında bir zeytinyağı aldıysanız o, muhtemelen zeytinyağı değildir. İnsanlar 'Sağlıklı besleneceğiz' derken, sağlıklarından olmasınlar” diye konuştu.

Bosnalı sözlerine şöyle devam etti: “Zeytinyağı diye piyasada pamukyağı karışımı, kanola yağı ya da çok çeşitli yağlar kullanılıyor. Vatandaşlar, sahte yağları ALO 174’e, Ticaret Borsası'na ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirebilirler. Sahte yağlara karşı denetimleri sıklaştıracağız. Vatandaşlar, bildikleri, tanıdıkları güvendikleri yerden zeytinyağı alsınlar.” (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler