Takip Et

SON DAKİKA

Didim’de 'Engelsiz Festivali' düzenlendi

13 Mayıs 2017, Cumartesi 11:46

     


Engelliler Haftası dolayısıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’nin bu yıl ilkini düzenlediği 1. Didim Engelsiz Festivali kortejle başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından, Didim Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Didim Engelsiz Festivali, Apollon Tapınağı yanından Altınkum Yalı Caddesi’ne uzanan kortejle başladı. Kortejde, motorize ve bisiklet gurubu, fayton, jeep safari ve üstü açık otobüs yer aldı. Festivalin açılış kurdelesi, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve engelliler tarafından kesildi. Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu etkinlikte, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) korosu sahne aldı. Skeç gösterileri sonrası da işaret dili korosu ve altı nokta körler müzik grubunun programı izlendi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim’in engelsiz bir kent olması için çaba gösterdiklerini belirterek, “İlçemizde engellilerimizin de sorunları var. Bunlar, engellilerimizin park sorunu, plaj sorunu, kaldırım sorunu ve akülü araçlarını şarj etme sorunu gibi konulardır. Bu noktada Altınkum, şehir merkezi, Apollon Tapınağı ve Mavişehir olmak üzere 4 ayrı noktaya şarj istasyonu yapılmasını istiyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırdığımızda engellilerimizin birçok problemini çözmüş oluruz” dedi.

ESAS ENGEL KAFALARDA

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Didim’de birçok konuda çalışmaların yapıldığını ancak engelliler konusunda eksik kalındığını söyledi. Yönden, “Biz Didim’de engellilerin hem denize girmeleri hem ulaşımları konusunda çalışmalar yapılması konusunda ciddi noktalara geldik. Biz engellilerle ilgili olarak, ‘Evde, ailelerinin yanında kalsın’ düşüncesini hiçbir zaman kabul etmedik, kabul etmeyeceğiz. Sahillerin kullanımı konusunda yeni çalışmalar yapacağız, beklentimiz var” diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da şunları söyledi: “Birçok etkinlik yapıyoruz ama bu akşamki etkinliğimizin anlamı çok fazla. Dernek başkanımızın söylediği gibi yolları düzeltebilir, plajlar yapabiliriz. Ama esas engel kafamızda. Önce kafamızdaki bu engelleri kaldırıp, engelli kardeşlerimizle çok daha beraber olur ve toplum içerisinde yaşamayı kabullenirsek tüm o engelleri aşacağımıza inanıyorum.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler